POLETJE Z NOVICAMI

Vedno pošlje le en kupon

Žarek nagradne igre Poletje z Novicami tokrat obsijal Gorenjsko. Nagrajenka Sonja Šlibar ima doma približno tisoč knjig, tudi v cirilici jih bere.
Fotografija: Nagrajenka Sonja Šlibar rada prebira knjige, ima jih tudi v cirilici. FOTOGRAFIJE: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Nagrajenka Sonja Šlibar rada prebira knjige, ima jih tudi v cirilici. FOTOGRAFIJE: Boštjan Fon

ZAPUŽE – Naša zvesta naročnica Sonja Šlibar je nekoč je delala kot medicinska sestra v ljubljanskem kliničnem centru, nato je do upokojitve nadaljevala na Gorenjskem, kjer sta z možem zgradila hišo. V Zapužah, vasici lučaj iz Radovljice, nas je pričakala z velikim nasmehom ter vnukinjo Ajdo in vnukom Majem. Simpatični upokojenki smo na dvorišče dostavili nagradni paket letošnje nagradne igre Poletje s Slovenskimi novicami, ki poteka vsak dan od 1. julija in bo končana 4. avgusta.
»Čips nama je prvi padel v oči,« priznata vnučka, ki sta preštela vrečke z oznako Chio, dognala, da jih bosta pohrustala vsak po pet, in komentirala, da ga imata zdaj pa res dovolj. Prišla sta na počitnice iz Brežic in babici pomagala zložiti iz avta še 27 litrov brezalkoholnih Daninih pijač treh okusov, 17 litrov ledenih kav, osvežilnega proizvoda Pomurskih mlekarn, potem sta sladkosneda odkrila še celo vrečo Kraševih izdelkov, babica Sonja pa je bila vesela Afroditinih kozmetičnih izdelkov, kot so gel za prhanje, mleko za sončenje in po sončenju, dezodorant, gel, pa še vse za na plažo smo dodali zraven: torbo in brisačo, da se ta ne bi umazala, tudi ležalno podlogo, frizbi, loparčke in pahljačo.

»Na Slovenske novice sem naročena toliko let, da sploh ne vem, koliko. Preletim čisto vse. Ni politike na vaših straneh, to je pomembno, pa seveda priloge so mi všeč. Veliko koristnega izveš, tudi recepti so zanimivi. Rada tudi rešujem križanke.« Šlibarjeva nam pove, da vsako leto pošlje samo en kupon v naši poletni akciji, niti enega več. »Tudi pri križankah je enako. Vsakič pošljem en kupon in upam na srečo. Do danes je še nisem imela.« Potem se spomni: »A, ne drži, enkrat sem bila izžrebanka nagradne križanke, ki jo zdaj objavljate v Suzy. Tudi na to revijo sem naročena, saj ste mi jo ponudili v paketu in sem se odločila tudi za to naročnino, saj je revija izjemno simpatična.« Sonja Šlibar, mati treh odraslih otrok, je že skoraj tri desetletja vdova. »Veliko imam časa, pa ga zapolnim z branjem. Posebno rada sežem po knjigah, skoraj tisoč jih je pod mojo streho. Imam naslove tudi v cirilici, saj sem, ker je bil oče oficir v Vojvodini, hodila v osnovno šolo, kjer smo imeli en teden pouk v srbskem jeziku, en teden pa v madžarščini.« Ni bila prepričana, a se ji je zdelo, da ima nekje v zbirki celo enega od naslovov Virginie Woolf, pisateljice, katere delo je založila Beletrina in smo ga dodali kot poletno branje v naš paket. Sonja nam pove, da na morsko obalo ne bo odšla, rada pa gre v toplice. »Tri desetletja hodim v Dobrno, to je kraj za moj počitek in užitek.« Nagrado bo razdelila med otroke in vnuke, zase bo zadržala le kakšno ledeno kavo. »Ko se bodo odpravili na dopust, jim bo prav prišlo. Nič se ne splača šparati, kot pravijo na Gorenjskem.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije