DOBRODELNI KONCERT

Večer za Viljema Julijana z gostom presenečenja

Objavljeno 12. september 2018 18.32 | Posodobljeno 12. september 2018 22.29 | Piše: Š. R.

Koncerta v Križankah se je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor. 

Dobrodelni koncert za Viljema Julijana. FOTO: Mediavibre, kreativni studio
LJUBLJANA – Številni slovenski glasbeniki so stopili skupaj in v Križankah pripravili nepozaben dobrodelni koncert za malega Viljema Julijana. Na odru se je zvrstila kopica znanih glasbenih imen, na tribunah pa je bilo polno visokih gostov, med njimi predsednik republike Borut Pahor.

Viljem Julijan ima gangliozidozo, redko avtosomno recesivno dedno bolezen. Komaj 22-mesečnemu fantku ni pomoči, sta se pa njegova starša Gregor in Nina odločila ustanoviti sklad za druge otroke, ki trpijo za redkimi boleznimi. 

image
Dobrodelni koncert za Viljema Julijana. FOTO: Mediavibre, kreativni studio

Sredstva so tako pomagali zbirati Nina Pušlar, Maja Keuc Amaya, Nuša Derenda, Isaac Palma, Werner, Rebeka Dremelj, Saša Lendero, Samuel Lucas & The Groove Station, Nermin Puškar, KiNG FOO, Marko Vozelj, Manca Špik, Matevž Šalehar Hamo ter SoulGreg Artist & Biglights Band, ki sta ga spremljala godalni orkester Strunikat in vokalna skupina Bee Geesus. Za presenečenje večera je z dvema skladbama poskrbel še hrvaški zvezdnik Tony Cetinski. Dogodek sta povezovala voditelja Ajda Bezenšek Špetič in Boštjan Romih, ki sta več kot 800 obiskovalcev seznanila z zgodbo Viljema Julijana ter s stiskami otrok z redkimi boleznimi in njihovih družin.
 
»Viljem Julijan nas je združil v podpori in sočutju do vseh otrok z redkimi boleznimi in njihovih družin. Koncert je bil poln doživetij, občutenja, bolečine, radosti, solz in zdelo se je, da se je ustavil čas za to, da smo lahko Viljemu Julijanu in malim borcem poklonili našo ljubezen ter dali vrednost njihovim življenjem,« je zapisal prireditelj dogodka Nejc Jelen.

image
Dobrodelni koncert za Viljema Julijana. FOTO: Mediavibre, kreativni studio

Koncert se je zaključil z ganljivim skupnim nastopom glasbenikov, ki so vsi skupaj zapeli pesem Večna ljubezen, ki jo je SoulGreg Artist napisal za sina Viljema Julijana v najtežjih trenutkih njegove borbe za življenje.

Deli s prijatelji