LOKALNE VOLITVE

Janković v soočenju: Vsak dan sem na dopustu

Mnenja sta soočila predstavnika desnega in levega političnega pola.
Fotografija: Mnenja sta soočila Anže Logar in Zoran Janković. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Mnenja sta soočila Anže Logar in Zoran Janković. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Zvečer je v prostorih Lutkovnega gledališča Ljubljana potekalo soočenje kandidatov za župana Mestne občine Ljubljana (MOL) Zorana Jankovića in Anžeta Logarja

Aktualni župan je uvodoma poudaril, da se počuti, kot da je vsak dan na dopustu. Razlog za to je, kot pravi, da se ob županovanju izredno dobro počuti. Logar pa je zase dejal, da je njegova pozitivna lastnost, da vedno nameni veliko pozornost nalogam, ki jih prevzame. Logar je predstavil svoj predvolilni slogan Pozdravimo Ljubljano, ki ga je Janković označil za žaljivega, saj da so v zadnjih mandatih obnovili vse ljubljanske zdravstvene domove, v gradnji pa sta še prizidka bežigrajskemu domu in prenova Metelkove.

Soočenje. FOTO: STA, zaslonski posnetek
Soočenje. FOTO: STA, zaslonski posnetek

Kandidata sta spregovorila tudi o prometni problematiki. Krivdo za »najgršo avtobusno postajo« Logar sicer pripisuje državi, vendar bi po njegovih besedah lahko tudi občina storila marsikaj. 

Janković posebnega programa nima

Medtem ko je Janković napovedal, da posebnega programa za prihodnji mandat nima, saj da njegovo delo govori zase, Logar med drugim napoveduje Ljubljano brez korupcije in prometnih zamaškov, tehnološki napredek, uvedbo participativnega proračuna in gradnjo mestne bolnišnice. 
  
Preliminarna anketa časnika Dnevnik pred lokalnimi volitvami sicer kaže na ogromno prednost sedanjega župana Jankovića in kandidata SDS Logarja. Drugi kandidati po preliminarni anketi Ninamedie za zdaj niso poželi velikega navdušenja. Na vprašanje, katerega kandidata boste volili za župana MOL, je 59,1 odstotka vprašanih navedlo Jankovića, 18,2 odstotka vprašanih Logarja, 13 odstotkov jih je odgovorilo, da ne vedo, vsi drugi pa so dobili manj kot 10 odstotkov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije