BOJ Z NOVIM KORONAVIRUSOM

V Železnikih zaprli pokopališča

Dostopi do pokopališč bodo fizično zaprti do ponedeljka zvečer.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Roman Pyshchyk, Shutterstock
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Roman Pyshchyk, Shutterstock

Epidemiološka situacija je že nekaj časa najbolj zaostrena na Gorenjskem, še najhuje pa je v Železnikih. Tako sta poveljnik tamkajšnje civilne zaščite in župan izdala odredbo o zaprtju pokopališč na območju občine Železniki. Odredba velja od danes, vse od 8. ure, pa do ponedeljka, 2. novembra, do 21. ure.

Kot sta poveljnik civilne zaščite Aleksander Hajdinjak in župan Anton Luznar še zapisala v odredbo, so pokopališča zaprli »zaradi težke epidemiološke situacije in najvišjega števila okužb v Sloveniji glede na število prebivalcev«, in sicer zaradi »preprečevanja še večjega števila okužb«. Tako so v Železnikih že fizično zaprli vse dostope.
 
Preberite:
Smem v drugo občino na pokopališče prižgat svečo?

Da bi preprečili še večje število okužb, so v tej gorenjski občini že pred dvema dnevoma na vseh pokopališčih zaprli tekočo vodo in iz uporabe umaknili vse posode za zalivanje in prenašanje vode.

Na Gorenjskem je 14-dnevna pojavnost najvišja v Sloveniji, saj trenutno beležijo 1.811 primerov na 100.000 prebivalcev. V Železnikih, kjer je največje žarišče, pa je ta številka 3.229, saj imajo 6.720 prebivalcev in 217 potrjenih primerov. Število primerov se, po podatkih sledilnika covid 19, v tej občini podvoji v šestih dneh, tedenski prirast pozitivnih pa v Železnikih znaša 119 odstotkov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije