KORONASTANJE

V soboto odkritih 99 novih primerov

Največ primerov je bilo tokrat potrjenih v Mariboru.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters

V soboto je bilo ob 1.793 testiranjih potrjenih 99 novih primerov okužb s koronavirusom. V Sloveniji je trenutno 837 potrjenih aktivnih primerov, med temi je 27 bolnikov hospitaliziranih, na intenzivni enoti pa je sedem pacientov.

Delež pozitivnih testov je bil v soboto največji po 26. marcu in je znašal 5,52 odstotka. 

Največ primerov je bilo v soboto potrjenih v Mariboru, kar 19, en primer manj so odkrili v Ljubljani. V Braslovčah je bilo potrjenih sedem primerov, šest v Pivki, pet v Žalcu in štirje v Ilirski Bistrici.



Z današnjim dnem je vstopila v veljavo sprememba pri odrejanju karantene. Vse od danes naprej izdane odrejene karantene bodo trajale 10 dni in ne več 14. To velja tako za tiste karantenske odločbe, ki so izdane potnikom na meji ob prihodu iz držav na rdečem seznamu, kot tudi za karanteno, ki je bila posameznikom odrejena zaradi visoko rizičnega stika. Vse do danes izdane karantenske odločbe pa še vedno trajajo 14 dni.

Preberite še, ali cepivo za gripo varuje tudi pred koronavirusom.

Hrvaške oblasti medtem znova poročajo o smrtnih žrtvah. V soboto je zaradi koronavirusa umrlo šest oseb, med temi je bil tudi 42-letni moški z Reke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije