KORONAVIRUS

V soboto manj testov, a znova veliko število okužb

V ponedeljek začne veljati novi odlok.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik

V soboto so v Sloveniji opravili 1.917 testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 159 okužb, je vlada sporočila prek twitterja. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 80 bolnikov s covidom 19, 18 v enotah intenzivne terapije. 15 ljudi so odpustili iz bolnišnice, eden pa je umrl.


Po podatkih sledilnika covid 19 13 bolnikov, ki se zdravijo na oddelku za intenzivno terapijo, potrebuje pomoč ventilatorja. V državi je trenutno 1.648 aktivnih primerov okužb.



Največji delež aktivnih okužb beležijo v občinah Črna na Koroškem, skoraj en odstotek, ter Log - Dragomer in Pivka, okoli pol odstotka prebivalcev, kažejo podatki sledilnika.

V Črni na Koroškem je žarišče okužb v Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem, kjer so pred tednom dni potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom pri zaposleni osebi. Kot je direktorica centra Dalja Pečovnik objavila na spletni strani, je bilo v centru v soboto pozitivnih 32 uporabnikov, ki nimajo posebnih zdravstvenih težav, in 15 zaposlenih.

Veljati začne novi odlok

V ponedeljek bo začel veljati odlok, po katerem za vstop v Slovenijo brez karantene iz držav, ki niso na zelenem seznamu, zadošča že negativni test na prisotnost koronavirusa. Z njim se spreminjajo pravila odrejanja karantene na podlagi priporočila Evropske komisije. Uvaja se oranžni seznam držav (države s poslabšanimi epidemiološkimi razmerami), ki nadomešča dosedanji rumeni seznam. Države, ki niso uvrščene na zeleni (varne države) ali rdeči seznam (držav s slabimi epidemiološkimi razmerami), so torej na oranžnem seznamu.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije