KORONAKRIZA

V soboto 21 potrjenih okužb, ukrepe kršijo tudi politiki

Opravili so 716 testov, dan prej, ko je bilo potrjenih 30 okužb, so jih 1456.
Fotografija: Janez Janša opozarja na kršitelje med politiki. Foto: Jure Eržen
Odpri galerijo
Janez Janša opozarja na kršitelje med politiki. Foto: Jure Eržen

V soboto je bilo v 716 testih potrjenih 21 okužb z novim koronavirusom, so sporočili z NIJZ. V soboto je bilo hospitaliziranih šest oseb, ena oseba je bila odpuščena iz bolnišnice. V soboto ni bilo novih žrtev zaradi novega koronavirusa, prav tako ni nobeden od obolelih potreboval zdravljenja na intenzivnem oddelku. 




Zaradi več novookuženih v zadnjih dneh so mnogi zaskrbljeni, med njimi tudi vodja vladne svetovalne skupine infektologinja Bojana Beović, ki je že napovedala zapiranje meja. A prvi mož NIJZ Milan Krek pravi, da so za zdaj stvari obvladljive in da še ni razlogov za vnovično razglasitev epidemije

Skrbi tudi nov izbruh okužb v enem od domov za starostnike. V domu Pristan v Vipavi trenutno beležijo 9 okužb, od tega 4 pri stanovalcih in 5 pri zaposlenih. »Stanje stanovalcev je dobro. Dva okužena imata povišano temperaturo, dva sta brez simptomov. Odločitev o tem, da se jih napoti na infekcijsko kliniko v Ljubljano, so sprejeli zdravniki, jaz se s to odločitvijo strinjam,« je dejal direktor doma Martin Kopatin.

STA medtem poroča, da so v soboto, na prvi dan veljave strožjih ukrepov ob prehajanju državne meje, zdravstveni delavci v sodelovanju s policisti na mejnih prehodih izdali in vročili 290 odločb o karanteni. Več kot polovica vseh odločb je bila odrejena prišlekom iz BiH. Vse, kar morate vedeti, če morate v karanteno, pa lahko preberete tukaj.

Zaskrbljenost zaradi novega porasta okužb je na twitterju izrazil tudi premier Janez Janša in zapisal, da mnogi kršijo odlok o zbiranju do 50 oseb, med drugim tudi politiki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije