MOZIRJE

V parku cvetja zažigali pitoni

Odmevna razstava živali in spektakel lipicancev v Mozirskem gaju.
Fotografija: Obiskovalci so si lahko ogledali mnogo eksotičnih živali, tudi legvane.
Odpri galerijo
Obiskovalci so si lahko ogledali mnogo eksotičnih živali, tudi legvane.

V Mozirju se veselijo izjemnega obiska parka cvetja. Poletno razstavo in dve predstavi lipicancev si je ogledalo približno 8000 obiskovalcev, ne le iz Slovenije, mnogo je bilo tujih turistov, ki preživljajo poletni dopust v Zgornji Savinjski dolini. Dogodek z doslej največjo razstavo eksotičnih in drugih živali na prostem ter z nastopom lipicancev v dresurnem jahanju v sodelovanju s Pedagoško-raziskovalnim centrom za konjerejo PRC Krumperk, ki deluje v sklopu biotehniške fakultete v Ljubljani, je tako več kot uspel.

Slovenska zastava je ponosno vihrala. FOTOGRAFIJE: Jože Miklavc
Slovenska zastava je ponosno vihrala. FOTOGRAFIJE: Jože Miklavc
Otroci in njihovi starši so se prepustili domišljiji v Začaranem vrtu, se umirjali med japonsko hortikulturo, vdihavali blagodejne vonjave v zeliščnem vrtu, raziskovali zgodovinsko-etnografske objekte ter se sproščali v senci prave dendrološke zbirke drevja in grmovnic.

Bioexo Aleša Abrama, ki je najpomembnejši razstavljavec eksotičnih malih živali, legvanov, tropskih kač ter kač velikank pri nas, je pritegnil radovednost družin, ki se jih je ob velikem paviljonu kar trlo. Obiskovalci so se lahko dotaknili kač, si ogledali anakondo in več čudovitih pitonov, se spoznavali s kuščarji ter od blizu opazovali male in velike želve, v roke so celo vzeli kakšno žuželko.

V Mozirskem gaju so se razveselili rekordnega števila obiskovalcev.
V Mozirskem gaju so se razveselili rekordnega števila obiskovalcev.
V dveh ločenih polurnih nastopih šole jahanja lipicancev pod vodstvom učitelja jahanja Žarka Kariža pa je uživalo vsakič po skoraj tisoč gledalcev, ki so lahko doživeli lepoto teh plemenitih živali ter spretnost in znanje približno 40 mladih članov šole jahanja, pretežno deklet s svojimi mentorji in nekaj vrhunskih jezdecev, ki so na 16 konjih prikazali dosežke jahalne šole.

Z dogajanjem in veličastnim obiskom so bili zadovoljni tudi najožji sodelavci EHD Mozirski gaj, najbolj predsednik in vodja projekta Darko Bele, ki je dejal: »Mozirski gaj si je v štirih dneh ogledalo več kot 7500 ljudi. To je najbolj množičen obisk dogodka po letu 2011, ko smo zabeležili poletni rekord s kar 8100 obiskovalci. Nova ponudba poletne razstave z živalmi, skrbno urejen park, pravljične zgodbe za otroke, šov mladih jahačev z lipicanci, povečano število turistov na našem območju in očitno dobra medijska promocija so naredili svoje.«


»Organizatorji smo presrečni, tudi vtisi obiskovalcev so enotni, da nam je uspelo privabiti mlade družine in prepričati ljudi, da je lahko mogoče tudi v osrčju Slovenije doživeti nepozabne urice,« pa je dodala Maja Horvat, sodelavka za marketing in promocijo gaja. Izvedeli smo, da bo po množičnem obisku park v nekaj dneh spet nared za celodnevne obiske vse do jeseni, ko bodo v Mozirju pripravili novo veliko presenečenje, decembra pa vse do konca prvega januarskega tedna 2020 pa četrto božično-novoletno bajko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije