V nadzornem svetu Slovenskih železnic že druga smrt v zadnjem času

Umrl je prvi nadzornik Slovenskih železnic Bojan Brank.
Fotografija: FOTO: Aleš Černivec, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Aleš Černivec, Delo

Po težki bolezni je minuli vikend umrl predsednik nadzornega sveta Slovenskih železnic (SŽ) Bojan Brank, so povedali v družbi. Vodenje nadzornikov bo začasno prevzel njegov namestnik Aleksander Nagode.

Brank je bil na čelu nadzornega sveta že drugi zaporedni mandat. Kot namestnik predsednika je nadzornike vodil od septembra 2015 do marca 2016, ko je postal njihov predsednik. Septembra lani je dobil nov štiriletni mandat v nadzornem svetu in prav tako prevzel njegovo vodenje. V nadzornem svetu železnic je sicer sedel že v letih 2011 in 2012.

V preteklosti je bil Brank, sicer nazadnje direktor in lastnik podjetja za poslovno svetovanje Abena, med drugim tudi generalni direktor DHL Express Slovenija ter predsednik uprave Luke Koper, kjer je opravljal tudi funkcijo člana nadzornega sveta. Bil je tudi član nadzornega sveta Mercatorja.

Brankova smrt je sicer že druga v nadzornem svetu SŽ v zadnjem času. Pred nekaj meseci je namreč umrl tudi član nadzornega sveta Igor Janez Zajec, sicer nekdanji generalni direktor SŽ.

Poleg Nagodeta, generalnega direktorja direktorata za javno premoženje na ministrstvu za finance, so v nadzornem svetu SŽ še Aleksander Mervar, Adam Vengušt, Tanja Bolte, Silvo Berdajs, Zlatko Ratej in Jože Pavšek. Za postopke imenovanja nadomestnih članov nadzornega sveta železnic je pristojen Slovenski državni holding (SDH), ki bo v obliki sklepov ustanovitelja družbe sprejel odločitev po predhodnih postopkih.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije