BODO CENE NIŽJE?

V Ljubljani poplava stanovanj: gradnje vse povprek

Objavljeno 07. junij 2019 15.17 | Posodobljeno 07. junij 2019 15.38 | Piše: Ma. M.

Kot kaže, bo v slovenski prestolnici, kjer je veliko povpraševanje po stanovanjih, leta 2020 in 2021 precej novih možnosti.

Projekt Peca. FOTO: Lanel Invest
LJUBLJANA – Slovenska prestolnica je za kupce in potencialne najemnike stanovanj skorajda pekel, kajti cene nepremičnin so zrasle v nebo. Povpraševanje je večino mesecev veliko, zato prodajalci in najemniki zasolijo cene.

Glede na to, koliko se v prestolnici gradi, pa kaže, da se bo leta 2020 in 2021 ponudba dodobra razširila.
 
image
Vila Bober. FOTO: Uniqus Nepremičnine

Nov stanovanjski objekt se obeta na območju Šmartinskega parka in bližine BTC, kjer bo po napovedih v soseski Šmartinka 123 stanovanj. Gradnja naj bi bila končana v začetku leta 2021.
 

Na širšem območju Šiške najmanj tri nove soseske

V Dravljah v bližini znanega bovlinškega centra je v polnem teku gradnja stanovanjskega naselja Modra vila, v katerih bo na voljo za nakup 68 novih stanovanj. Na območju Šiške raste tudi Peca, v kateri bo v dveh stolpnicah na voljo 100 stanovanj. Na Litostrojski cesti naj bi se bilo mogoče vseliti leta 2020. Ob Celovški cesti v neposredni bližini soseske Celovški dvori naj bi avgusta letos začeli gradnjo dveh stolpnic, ki bosta predvidoma pozimi 2021 odprla vrata 210 stanovanjem.

image
Naselje Modra vila gradijo v Dravljah. FOTO: Modra vila

V središču mesta luksuzna stanovanja

V centru mesta ob Kongresnem trgu bo zrasel hotelsko-stanovanjski objekt. Gradnja na nekdanjem prostoru slovitega Šumija že poteka, končana pa naj bi bila spomladi 2021. Šlo naj bi za 96 večjih stanovanj (od dvo- do petsobnih), pišejo Finance
 
Pri nakupovalnega središča na Rudniku je v gradnji poslovno-stanovanjski objekt Vila Bober, ki bo končan marca 2020.
 
Na Hradeckega cesti bo poleti 2022 na voljo 47 stanovanj v novem stanovanjskem naselju. 

image
Dve stolpnici bosta nastali ob Litostrojski cesti. FOTO: Lanel Invest
Omenjamo le nekatere izmed večjih načrtovanih gradenj. Po Ljubljani je sicer pravo gradbišče tako zaradi obnov cest in njihovih preureditev kot tudi gradnje stanovanjskih in poslovnih objektov. 

Ob tem se seveda poraja vprašanje, ali bodo cene nepremičnin kaj padle ...
Deli s prijatelji