KAM ZA KROMPIRJEVE

V Kekčevo deželo prihajajo čarovnice

Kranjska Gora je jeseni mikavna izbira za vso družino; na svoj račun pridejo ljubitelji narave in aktivnega dopusta ter tudi tisti, ki hrepenijo po razvajanju.
Fotografija: Kranjska Gora z okolico je raj za ljubitelje pohodništva. FOTO: Tina Horvat
Odpri galerijo
Kranjska Gora z okolico je raj za ljubitelje pohodništva. FOTO: Tina Horvat

Narava verjetno nikdar ni boljša slikarka kot jeseni, ko čez ostanke poletnega zelenila zlije rumenkaste, rdeče in zlate tone, pomešane s toplo zemeljsko barvo. Čeprav ob omembi Kranjske Gore mnogi sprva pomislijo na tamkajšnje zasnežene strmine, ima naš gorenjski biser poseben pravljični pridih prav v objemu jeseni, ko se gorski očaki dvigujejo iz morja zlatih macesnov in zelenih smrek, topel jesenski vetrič, ki nežno kodra gladino okoliških jezer, morda očarljive Jasne, smaragdnih Zelencev ali bližnjih Belopeških jezer na italijanski strani pod mogočnim Mangartom, pa s seboj nosi vonjave gobanov in pečenega kostanja. Ta tri jezerca z gorsko panoramo v ozadju pa so le trije možni kotički v širši kranjskogorski okolici, ki bodo zdaj navdušili. Ne zgolj zaradi izjemne barvne palete, temveč tudi zaradi jesenskega spokoja, ko ni več poletne gneče in še ni navala smučarskih navdušencev.

Krompirjeve počitnice so tik pred vrati in s skokom v Kekčevo deželo tako rekoč ne morete zgrešiti.

V vseh letnih časih očarljivi Zelenci so čudovita možnost za družinski izlet. Peš ali na kolesu. FOTO: Guliver/Getty Images
V vseh letnih časih očarljivi Zelenci so čudovita možnost za družinski izlet. Peš ali na kolesu. FOTO: Guliver/Getty Images
Za vse, kar nam Kranjska Gora z okolico ponuja, so le ene jesenske počitnice odločno premalo. Vsekakor pridejo na svoj račun ljubitelji pohodništva in kolesarjenja, morda jo lahko s kolesom mahnete do Mojstrane v dolino Radovne ter se vmes ustavite še na ajdovih krapih ali krvavicah s kislim zeljem. Ali pa si kolesarski izlet popestrite z obiskom mojstranškega planinskega muzeja. Dovolj blizu za enodneven izlet je tudi Gozd - Martuljek s čudovitimi slapovi, za družine z majhnimi otroki pa je nadvse primeren obisk jezera Jasne, na obrežju katerega se v sončnem dnevu malce pomartinčkate, ali povandrate do Zelencev. Zanimiv je tudi obisk Planice s skakalnicami in nordijskim centrom, še do izteka tega meseca pa lahko adranalinski navdušenci na ziplinu tam preletijo planiško velikanko. In če se še niste utrudili, čemu ne bi poti iz Planice podaljšali do koče v Tamarju! To pa je komaj začetek izobilja dejavnosti na prostem, ki jih ponuja ta konec Slovenije. Eden lepših vzponov v tem času in primeren tudi za otroke je vsekakor vzpon na Slemenovo špico nad Vršičem z dah jemajočimi razgledi in viharniškimi macesni.


V hladnejših jesenskih dneh je savna odlična izbira. FOTO: Guliver/Getty Images
V hladnejših jesenskih dneh je savna odlična izbira. FOTO: Guliver/Getty Images
Kranjska Gora je idealna za aktivne počitnice na svežem zraku, a tudi če jo zagode vreme, je dovolj možnosti za zanimivo preživljanje prostega časa. Savne v kranjskogorskih hotelih, pri čemer lahko izbirate med finsko, turško in infra savno, so kot naročene za gretje malce premraženih kosti, pa tudi malce razvajanja v wellness centrih verjetno ni odveč. Krompirjeve počitnice sovpadajo z nočjo čarovnic, zato so kranjskogorski hoteli pripravili vrsto delavnic, ki niso namenjene le hotelskim gostom.

Pripravili bodo tekmovanje v rezljanju buč, izdelovali ptičje hišice, rokave bodo otroci lahko zavihali tudi ob peki piškotov ali kuhi posebne čarovniške marmelade. Vsa družina se lahko pozabava na družinskih olimpijskih igrah, in ker je ravno čas kostanja, ne bo šlo niti brez kostanjevega piknika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije