V Brdih načrtujejo terme

V Vili Vipolže so podpisali pismo o nameri o investiciji v projekt Spa Resort Terme Brda.
Fotografija: Občina Brda globoko verjame v uresničitev projekta. Foto: Občina Brda
Odpri galerijo
Občina Brda globoko verjame v uresničitev projekta. Foto: Občina Brda

Projekt, ki ga je izoblikoval priznani videmski arhitekt Alessio Prinčič, profesor na ljubljanski fakulteti za arhitekturo, je zasnovan kot mesto v malem, ki bi se popolnoma zlilo z briško pokrajino, nase pa bi opozarjalo s 45 m visokim steklenim stolpom v obliki jadra, z vrha katerega bi obiskovalci uživali ob izjemnem pogledu na briško gričevnato pokrajino, Furlansko nižino vse do Jadranskega morja.
Stekleni stolp v obliki jadra bo visok 45 metrov. Foto: Občina Brda
Stekleni stolp v obliki jadra bo visok 45 metrov. Foto: Občina Brda

V Spa Resortu Terme Brda bodo uredili od 100 do 140 hotelskih sob, 30 apartmajev za zasebni trg, kompleks plavalnih bazenov z olimpijskim 50-metrskim, medicinski center, center zdravja in lepote ter zdraviliške in sprostitvene storitve. Uredili bodo tudi butične trgovine, restavracije, konferenčno dvorano za 250 ljudi in razgledno ploščad, ki bo prevzela središčno vlogo letovišča. Projekt vključuje parkirna mesta za 300 avtomobilov, zanimiv pa je podatek, da bodo zgradili še heliport.


Osrčje bo center zdravja in lepote s preventivnimi storitvami. Tam bodo tehnološko najsodobneje opremljeni oddelki za estetiko, razstrupljanje, analizo in diagnoze, zobozdravstveni center, okulistični center ter center za rehabilitacijo športnikov na tekmovalni ravni in center za športno medicino.
Celotna površina gradbene parcele znaša 55.938 kvadratnih metrov. Vse parcele so po namembnosti stavbna zemljišča, na katerih je že v občinskih prostorskih načrtih predvidena gradnja Spa Resorta Terme Brda.

Lani so v Brdih pridobili zlati znak zelene destinacije (Slovenia Green Destination Gold), pohvalijo pa se lahko tudi s tem, da so kar trije ponudniki pridobili potrditev o trajnostni usmeritvi. So tudi prva destinacija, ki je pridobila znak Slovenia Green Attraction, Brda pa so tudi zmagovalna destinacija eden 2015 na temo gastronomije.


»Občina Brda globoko verjame v uresničitev projekta Spa Resort Terme Brda ne samo v ožjem regionalnem pomenu, temveč tudi na nacionalni ravni. Interes za sodelovanje v projektu so izrazile ustanove tako iz Ljubljane in Kopra na slovenski strani kot iz Vidma na italijanski. Koristi tovrstnega letovišča bi bil torej deležen širši prostor,« so sporočili na predstavitvi briških term. Ključna vidika sta gotovo mednarodna prepoznavnost in dodaten razvojni napredek v širši regiji tako na gospodarskem in turističnem kot promocijskem področju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije