HLAD

V Babnem Polju komaj nad ničlo: toliko stopinj so namerili zjutraj

Zbudili smo se v sveže jutro.
Fotografija: Babno Polje ob sončnem vzhodu. FOTO: Arso
Odpri galerijo
Babno Polje ob sončnem vzhodu. FOTO: Arso

LJUBLJANA – V Sloveniji smo se danes zbudili v precej sveže jutro. Čeprav so temperature najnižje v letošnjem poletju, po besedah vremenoslovcev te niso rekordno nizke za ta letni čas.


Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo najhladneje v Babnem Polju, kjer so bile le 3 stopinje Celzija, v Novi vasi na Blokah, Iskrbi pri Kočevju in na Jezerskem so izmerili 4, v Kočevju, Logatcu in Ratečah 6, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu in Ilirski Bistrici 7, v Celju in na Brniku 8 stopinj in v Ljubljani 11 stopinj Celzija. Drugod po državi so termometri pokazali okoli 10.

Padec jutranje temperature v Babnem Polju. FOTO: Arso
Padec jutranje temperature v Babnem Polju. FOTO: Arso

V prihodnjih dneh tako hladnih juter ne bo več, temperature se bodo dvignile nad 12 stopinj, popoldanske pa se bodo gibale okoli 25.


Napoved za Slovenijo


Danes bo dopoldne precej jasno, popoldne pa se bo oblačnost postopno povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C.

Ponoči bo večinoma oblačno, pade lahko kakšna kaplja dežja. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 °C.


Obeti


V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in z nevihtami. V nedeljo bo več sončnega vremena, popoldne pa bo v notranjosti Slovenije še nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije