IZREDNI DOPUST

Uslužbenci Konzuma za prvi šolski dan prosti, kaj pa Mercator?

Tisti, ki imajo prvošolčke, bodo lahko izkoristili dan izrednega plačanega dopusta.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

ZAGREB, LJUBLJANA – V uredništvo smo dobili informacijo, da je hrvaški del živilskega odseka Agrokorja, svojim zaposlenim, ki imajo prvošolčke, v ponedeljek dal prost plačan dan. Preverili smo, ali bodo takšno ugodnost od hrvaškega lastnika dobili tudi zaposleni v Mercatorju. 

»September je bil za marsikaterega našega sodelavko ali sodelavca poseben dan, saj je njegov nadobudnež prvič prestopil šolski prag. V Mercatorju želimo, da ta pomembna življenjska prelomnica mine kar najlepše. Kot družini prijazno podjetje zaposlenim staršem nudimo dan izrednega plačanega dopusta, da se ta dan lahko povsem posvetijo svojemu prvošolcu oziroma prvošolki. Isto velja tudi ob vstopu v vrtec«, so zapisali na Mercatorjevi spletni strani. Podjetje je za 400 prvošolcev pripravilo tudi pakete šolskih potrebščin, ki bodo v teh dneh prispeli v njihove nabiralnike. 

Zakon ne predvideva nobene pravice 

Na spletni strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je zabeleženo, da šolska zakonodaja ne predvideva, da imajo starši na podlagi potrdila o vpisu učenca v 1. razred OŠ kakršne koli pravice v zvezi s priznavanjem in uporabo letnega dopusta, lahko pa bi to s svojimi akti posebej uredil delodajalec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije