OZAVEŠČANJE

Unicef Slovenija začenja kampanjo za ozaveščanje o spolnih zlorabah otrok

Skriti »escape room« temelji na resnični zgodbi 23-letne Amadee.
Fotografija: Unicef Slovenija v sodelovanju z Združenjem proti spolnemu zlorabljanju začenja kampanjo Skriti escape room, namenjeno ozaveščanju o spolnih zlorabah otrok FOTO: Unicef
Odpri galerijo
Unicef Slovenija v sodelovanju z Združenjem proti spolnemu zlorabljanju začenja kampanjo Skriti escape room, namenjeno ozaveščanju o spolnih zlorabah otrok FOTO: Unicef

LJUBLJANA – V okviru kampanje Skriti escape room, ki je namenjena ozaveščanju o spolnih zlorabah otrok, so za dva dneva na skrivni lokaciji, dejanskem mestu večletne spolne zlorabe, ki jo je doživljala Amadea, odprli Skriti escape room.

Obiskovalci so se prijavili prek spleta, izbrane pa je nato Amadea sprejela na domačem posestvu in jim povedala svojo zgodbo. Dogajanje so posneli s skritimi kamerami in pripravili spletni video, ki je namenjen širjenju glasu o problematiki, spodbujanju žrtev, da spregovorijo, in ozaveščanju javnosti, kako lahko pomagamo.



»V tem trenutku se v Sloveniji in po svetu nahaja na tisoče takih in podobnih skritih escape roomov, iz katerih otroci ne morejo pobegniti, prav tako kot nisem mogla pobegniti jaz. In so nemočni, prav tako kot sem bila nemočna jaz. Odrasli pa jim lahko pomagamo,« opozarja Amadea.

»Če veste za spolno zlorabo otroka, ste verjetno edini, ki lahko pomagate. Pokličite 080 28 80 ali pišite na spolna.zloraba@siol.net za strokovno pomoč in podporo,« pozivajo organizatorji kampanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije