SLOVO

Umrl je Roman Jug

Dobri Roman, počivaj v miru, do snidenja!
Fotografija: Roman Jug. FOTO: Moni Černe
Odpri galerijo
Roman Jug. FOTO: Moni Černe

V 53. letu starosti je po hudi bolezni za vedno prenehalo biti srce priznanega slovenskega glasbenika plesne glasbe Romana Juga. Bil je član in besedilopisec v 90. izjemno priljubljenih skupin 4 Fun s pevko Karmen Stavec in Giimme 5 s solistko Dejo Mušić. Bil je avtor besedil slovenskih zimzelenih, kot so balade Ko pade noč, Sledi sivih cest in njemu najljubše Atlantide. Konec leta 2016 je zbolel za rakom. 


Potem ko so ga 8. novembra 2016 operirali, mu odstranili mandlje, ki so bili maligni, 52 bezgavk ter del organov v ustni votlini, je rak obmiroval. A ne za dolgo. Sedem mesecev kasneje, maja 2017, sta ga zadeli dve možganski kapi, ena močnejše od druge, a je obe preživel. Ostal je prikovan na invalidski voziček, zopet se je moral nauči jesti, govoriti, pisati. A njegove misli so bili urejene, um oster, beseda mu je hitro tekla gladko. Tako je bilo ob našem zadnjem obisku, pred letom in dvema dnevoma, ko smo ga obiskali v varstveno-delovnem centru v Novi Gorici v enoti Stara Gora. Zaradi bolezni je bil težko finančno bitko. Rak se je vrnil novembra 2017. 

S hčerko Tjašo. FOTO: Osebni arhiv
S hčerko Tjašo. FOTO: Osebni arhiv

Roman, Domžalčan, ki je za seboj pustil 28-letno hčerko, na katero je bil izjemno ponosen, je pred nekaj dnevi, 26. avgusta, dopolnil 52 let. Bil je izjemna oseba, skromen, vedno pripravljen na smeh in šalo, predvsem pa je pomagal. Bil je tak, da bi sočloveku dal svoj zadnji kos kruha. Ko je izvedel za diagnozo rak grla in smrt svojega kolega pevca Tomaža Ahačiča - Fogla, je bil zelo prizadet, zdaj pa je za istim rakom umrl sam. Dobri Roman, počivaj v miru, do snidenja!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije