TURIZEM

Znano, kje in kako Slovenci največ koristimo bone

V prvem mesecu so slovenski državljani izkoristili za 20 milijonov bonov.
Fotografija: Vlada je na pomoč priskočila domačim turističnim delavcem. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Vlada je na pomoč priskočila domačim turističnim delavcem. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Od uveljavitve turističnih bonov mineva že mesec dni. Koliko bonov smo Slovenci že porabili in druge podrobnosti o koriščenju te ugodnosti, sta na novinarski konferenci predstavila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in generalni direktor Finančne uprave RS Peter Jenko.


Počivalšek je poudaril, da so bili boni med Slovenci izredno dobro sprejeti in so jih ljudje vzeli za svoje. »Za nami je en mesec izvedbe ukrepa in štiri mesece od izbruha epidemije koronavirusa. Prvič smo se kot država na posledice odzvali hitro in celovito,« je povedal Počivalšek.

Slovenci najraje v Portorož in Izolo

Jenko je razkril, da je bilo do zdaj unovčenih 150.000 bonov v vrednosti več kot 20 milijonov evrov. Največ bonov je bilo izkoriščenih v Portorožu, Izoli, Moravskih toplicah, Kranjski Gori in Podčetrtku. Zanimiv podatek je, da je okoli 40 odstotkov bonov izkoriščenih v hotelih, petina v apartmajih, približno 10 odstotkov pa v kampih.

Povprečna starost upravičencev, ki so že koristili bon, je malo manj kot 40 let. Največ ljudi se na tovrstne oddihe odpravi za dva ali tri dni, niti pa ni malo tistih, ki se odločijo ostati ves teden.

Največ bonov je bilo koriščenih na slovenski obali. FOTO: Finančna uprava RS
Največ bonov je bilo koriščenih na slovenski obali. FOTO: Finančna uprava RS

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije