VREME

Rdeče opozorilo za velik del Slovenije

Po vremensko pestri soboti nas tudi danes čakajo nevihte.
Fotografija: Vremenska napoved za nedeljo je še slabša od napovedi za soboto. FOTO: Mdesigner125 Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Vremenska napoved za nedeljo je še slabša od napovedi za soboto. FOTO: Mdesigner125 Getty Images/iStockphoto

LJUBLJANA – Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki že nastajajo predvsem na jugo in vzhodu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 29 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso), kjer so za celotno državo razglasili rumeni alarm.

Rdeč alarm je razglašen za približno polovico države zaradi velike verjetnosti toče:
Napoved ob 17.30. FOTO: Meteo.si
Napoved ob 17.30. FOTO: Meteo.si



Ponoči bo pretežno oblačno, dež se bo od vzhoda razširil nad osrednji del države, vmes bo tudi kakšna nevihta. Na zahodu bo ostalo večinoma suho. V ponedeljek zjutraj bo zapihal veter severnih smeri, na Primorskem povečini šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 19 stopinj.

Sončno s popoldanskimi nevihtami

Jutri popoldne se bo delno zjasnilo, še bodo nastajale posamezne krajevne plohe. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj.

V torek in sredo bo povečini sončno, popoldne bodo le posamezne plohe ali nevihte. V torek bo ponekod še pihal severni veter.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije