BITKA S ČASOM

Tonin Šarcu sporočil, naj ne čaka in naj se raje pogaja z Levico

Peterica strank s Šarcem na čelu še vedno upa, da se jim bo pridružil NSi.
Fotografija: Šarec bi še čakal na NSi, a očitno je njihova odločitev dokončna. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Šarec bi še čakal na NSi, a očitno je njihova odločitev dokončna. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – »Po zadnji odločitvi IO NSi se okoliščine niso spremenile. NSi ne želi biti ovira Šarčevi koaliciji pri pogajanjih z Levico. Pogajanja se lahko začnejo takoj. Tako bomo lahko v drugem krogu čim prej izvedeli, ali sta Šarčeva koalicija in Levica kompatibilni,« je na twitterju zapisal predsednik NSi Matej Tonin in tako vrnil žogico Marjanu Šarcu, ki je danes po pogovorih s strankami SD, SMC, SAB in Desus dejal, da daje NSi do ponedeljka čas, da se vrne h koalicijskim pogajanjem. 



Šarec je pojasnil, da so se za to odločili, ker so z NSi že dosegli napredek v vsebinskih pogajanjih. Vendar pa se v NSi k pogajanjem očitno ne nameravajo vrniti. Tonin je zapisal, da lahko pet levih strank začne koalicijska pogajanja z Levico takoj. Današnja odločitev, da počakajo do ponedeljka in skušajo nadaljevati pogovore z NSi, je dvignila precej prahu tudi pri Levici. Luka Mesec je namreč v današnji izjavi dejal, da je današnji sklep petih strank neresen in neodgovoren do državljanov. Dejal je celo, da je s tem Šarec vzel še en teden in da zmanjkuje časa za usklajevanje.

Stranka NSi se je iz koalicijskih pogajanj šesterice strank pod okriljem LMŠ po sklepu izvršilnega odbora stranke umaknila 16. julija. Kot je tedaj sporočil Tonin, razlog ni koalicijska pogodba, ampak dvom o stabilnosti in trajnosti koalicije šestih strank.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije