PONOVLJENO SOJENJE

Toliko let zapora za Noviča predlaga tožilstvo

Tožilstvo v ponovljenem sojenju za Milka Noviča predlaga 25 let zapora.
Fotografija: Milko Novič. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Milko Novič. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – V ponovljenem sojenju Milku Noviču za umor direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika je sodišče zaključilo dokazni postopek. 

Še pred tem je sodišče danes ponovno zaslišalo nemška izvedenca, ki sta pojasnjevala sledi streljanja na Novičevih oblačilih in koži. Pri tem nista mogla potrditi, da sledi dokazujejo, da je Novič strelec, a tega pa po njunih besedah tudi ni mogoče izključiti.

Predsednik sodnega senata Zvjezdan Radonjić je tudi prebral uradni zapisnik z nedavne rekonstrukcije dogajanja v času umora, ko so na terenu merili čas, ki bi ga Novič potreboval od doma do kraja umora. Merjenje je po besedah sodnika pokazalo, da bi za to potreboval od 11 do 14 minut, v realnem času, to je pred novoletnimi prazniki, ko je gneča večja, pa od 15 do 18 minut.

Po besedah sodnika je bil čas, ki ga je Novič imel na voljo, da pride na kraj umora in tega izvede, v najslabšem primeru osem minut, to je od 19.31 do 19.39, po ugotovitvah vrhovnega sodišča, ki je ugodilo zahtevi za revizijo prvega sojenja, pa je bil ta čas lahko še krajši, in sicer šest minut, od 19.33 do 19.39, je navedel sodnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije