NE BOJI SE

To sporoča poslanka tistemu, ki ji je poslal sumljivo pošiljko

Pravi, da je pričakovala rutinski obisk, ne pa tega, kar je sledilo.
Fotografija: Violeta Tomić pravi, da je sumljiva pošiljka ni prestrašila. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Violeta Tomić pravi, da je sumljiva pošiljka ni prestrašila. FOTO: Jure Eržen, Delo

Bel prah, ki se je usul iz ovojnice, ki jo je na svoj naslov prejela poslanka Levice Violeta Tomić, ni bil antraks, so sporočili iz uprave za zaščito. Na Ulici Komenskega so zaradi sumljivega belega praha včeraj posredovali gasilci in policisti, poslanka pa je pošiljatelju prek facebooka sporočila, da je ni prestrašil.

Tomićeva je zapisala, da je po prijavi sumljive pošiljke pričakovala rutinski odziv policije, a so se namesto tega pred njenim blokom ustavila tri policijska in tri gasilska vozila. Sosedi niso mogli domov, sama pa je bila z družino, psom in mačko v karanteni.


»Prenapetež, ki mi je poslal pošiljko, naj se zato naslednjič vpraša, komu zares škodi. Koliko ljudi mora izgubljati čas s preiskavo na domu, analizo snovi in iskanjem prstnih odtisov, namesto da bi v miru zaključili današnji dan. Konec koncev – koliko take akcije državo stanejo, mar ne bi bilo za vse bolje, če bi ta denar porabili za kaj koristnega? 

Prenapetežu pa tudi sporočam, da če je mislil prestrašiti mene, mu to ni uspelo. Groženj in zmerljivk sem se žal navadila in tudi pisma s praški me ne bodo odvrnila od mojega dela in mojih političnih prepričanj. Nasprotno, s takimi dejanji me samo utrjujejo v veri, da se moramo z vsemi silami upreti politiki sovraštva, ki nam vlada. Da jim ne smemo dopustiti, da nas napadajo in ustrahujejo.«


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije