LOKALNE VOLITVE

To so županski kandidati, ki imajo zmago v žepu

Nekateri so brez konkurence.
Fotografija: Brez konkurence je kar 31 kandidatov. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Brez konkurence je kar 31 kandidatov. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Lokalne volitve bodo vroča tema te jeseni. Kandidatne liste so že potrjene, zdaj pa se začenja boj za glasove. Nekateri kandidati za župana imajo precej lažjo nalogo kot drugi, saj so edini na volilnih listkih. Pregledali smo, kje kandidira samo en kandidat.

Le ena ženska

Na Bledu bo na volilnem lističu sam kraljeval Janez Fajfar, na Brezovici se bo za stolček potegoval Metod Ropret, v občini Cerkvenjak kandidira Marjan Žmavc, v Občini Dobje kandidira Franc Leskovšek, Marjan Kardinar bo kandidiral v Občini Dobrovnik, v Občini Gorenja vas - Poljane Milan Janez Čadež, Peter Torkar je edini kandidat za župana v Občini Gorje, Občina Hajdina ima kandidata Stanislava Glažarja, Ludvik Orban bo kandidiral v Občini Hodoš, Dušan Strnad je edini kandidat v Občini Ivančna Gorica, v Občini Komenda se bo za stolček potegoval Stanislav Poglajen, v Kranjski Gori je edini kandidat Janez Horvat, v Občini Križevci bo kandidiral le Branko Belec, Franjo Naraločnik je edini kandidat Občine Ljubno, Darinka Fakin je edina kandidatka v Občini Majšperk in edina ženska kandidatka brez konkurence, v Občini Makole kandidira le Franc Majcen.

V Sevnici kraljuje Srečko, v Vodicah Aco

Dušan Krebel kandidira v Občini Mežica, v Občini Nazarje Matej Pečovnik, v Občini Podčetrtek kandidira Peter Misja, v Občini Polzela Jože Kužnik, v Občini Prevalje Matija Tasič, Branko Ledinek v Občini Rače - Fram, v Občini Radeče Tomaž Režun, Občina Razkrižje bo imela kandidata Stanka Ivanušiča, v Sevnici je edini kandidat Srečko Ocvirk, v Občini Sodražica je kandidat Blaž Milavec, v Občini Sveti Jurij v Slovenskih Goricah bo kandidiral Peter Škrlec, Občina Trnovska vas bo imela kandidata Aljoza Benka, Damijan Jaklin bo kandidiral v Občini Velika Polana, v Občini Vodice bo kandidiral le Aco Franc Šuštar, Anton Luznar je edini kandidat v Občini Železniki, Anton Butolen je edini v Občini Žetale.

Večni župani so za zmeraj

Kar 11 županskih kandidatov pa se poteguje že za svoj sedmi mandat. To so Matjaž Švagan iz Občine Zagorje ob Savi, Anton Kovše iz Občine Podvelka, dolgoletni župan Občine Juršinci Alojzij Kaučič, Ivan Markoja iz Občine Odranci, Cerklje na Gorenjskem imajo že od leta 1994 za svojega župana Franca Čebulja, Občina Brda ima na čelu Franca Mužiča, Ivan Princes že 24 let kraljuje v Vipavi, Branko Kidrič v Rogaški Slatini, Martin Mikolič v Rogatcu in Anton Törnar v Čresnovcih.

Najstarejši med njimi je 77-letni župan Podvelke Kovše, apetiti po sedmem mandatu pa niso nič manjši kot med njegovimi nekoliko mlajšimi kolegi. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije