PRISRČNE ČESTITKE JANŠI

»Srečno, prijatelj moj«

Za SMC konec politične nestabilnosti v Sloveniji, Levica meni, da je prvak SDS dobil trden mandat za sestavo vlade.
Fotografija: Viktor Orban in Janez Janša FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Viktor Orban in Janez Janša FOTO: Facebook

Izvolitev prvaka SDS Janeza Janše za predsednika vlade so predstavniki koalicije po pričakovanjih sprejeli z odobravanjem. Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je dejal, da je z današnjim dnem »konec politične nestabilnosti v Sloveniji«. 



Po oceni vodje poslanske skupine Desusa Franca Jurše je bilo glasov podpore Janši za mandatarja celo nekoliko več, kot je pričakoval. »Doseženi rezultat je kar soliden.« Glede na dodatne glasove podpore je videti, da bodo nekateri poslanci vladi tudi pomagali, tako da Jurša računa na trdno vlado.

Preberite še: Janez Janša dobil mandat za sestavo nove vlade​
 

Janša prejel trden mandat 


Vodja poslanske skupine Levice Matej T. Vatovec je po seji ugotavljal, da je Janša prejel trden mandat za sestavo vlade. Je pa napovedal, da bo Levica ostra opozicija, s pogledom v naslednjo vlado, ki bo bolj razvojno in socialno naravnana.


Vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper je poudarila, da so v stranki »ostali zvesti svojim načelom, svojim obljubam volivcem«. Nameravajo pa v stranki po njenih besedah biti konstruktivna opozicija, saj je nekatere stvari v državi treba narediti ne glede na to, kdo vodi vlado.
 

Je Jelinčič glasoval za Janšo?


Prvak SNS Zmago Jelinčič izida glasovanja posebej ni komentiral, prav tako ni želel odgovoriti na vprašanje, ali je tudi on prispeval glas podpore Janši.
 

Janši med prvimi čestitala Orban in Weber


Iz Evrope prihajajo čestitke prvaku SDS Janezu Janši za izvolitev na položaj predsednika slovenske vlade. Med prvimi mu je čestital madžarski premier Viktor Orban. Čestitko pa mu je izrekel tudi že vodja politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP) v Evropskem parlamentu Manfred Weber. »Prepričani smo, da boste oblikovali močno proevropsko vlado za uspešno Slovenijo,« je zapisal na Twitterju.


»Čestitke Janezu Janši. Srečno, prijatelj moj,« je na Facebooku zapisal
Orban.


Njegova stranka Fidesz je, tako kot SDS, NSi in zunajparlamentarna SLS, članica EPP.

Tudi vidni član SDS, poslanec Žan Mahnič je pohitel z lepimi željami vodji SDS.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije