PROMETNE NESREČE

To so podrobnosti nesreče, v kateri je tovornjak zaprl avtocesto

Med jutranjo konico se je na štajerski avtocesti prevrnil tovornjak. Z njega se je razsul tovor in za nekaj ur ustavil promet v obe smeri.
Fotografija: Čiščenje je bilo velik zalogaj. FOTO: Bralec Joži
Odpri galerijo
Čiščenje je bilo velik zalogaj. FOTO: Bralec Joži

CELJE – Nemalo nevšečnosti je včeraj povzročil tovornjak, ki se je na štajerski avtocesti med priključkoma Blagovica in Trojane prevrnil in jo v obe smeri za kar nekaj časa zaprl. Nesreča se je pripetila nekaj minut pred osmo jutranjo uro, ko je promet proti Ljubljani zaradi jutranje konice običajno zgoščen, s prevrnjenega tovornjaka pa se je po cesti razsula še koruza, ki jo je prevažal, in vse se je ustavilo. K sreči ranjenih ni bilo, so sporočili s celjske policijske uprave, so pa morali cesto za nekaj ur zapreti v obe smeri, da so pristojni pospravili raztreseni tovor in umaknili tovornjak. Po dobrih dveh urah so avtocesto proti Ljubljani lahko odprli, še nadaljnjih nekaj ur pa je ostala zaprta proti Mariboru.



Več prometnih nesreč se je zvrstilo dan prej. V sevniški občini, natančneje v naselju Lončarjev Dol, je v torek okrog 21.30 avto vozniku nenadoma ušel izpod nadzora, zapeljal je s ceste in se prevrnil po travnatem pobočju. V nesreči se je voznik ranil, reševalci so ga prepeljali v brežiško bolnišnico. Le nekaj minut prej sta v Ljubljani, na Zoisovi cesti, trčila avto in kolo z motorjem, v nesreči pa se je ranila voznica slednjega. Zdravi se v ljubljanskem kliničnem centru. Hudo prometno nesrečo so okrog 17. ure obravnavali dolenjski policisti in gasilci. Na avtocesti pri priključku za Trebnje zahod je voznik izgubil nadzor nad avtomobilom, zapeljal s ceste, trčil v protihrupno ograjo in se večkrat prevrnil. Nato je obstal na pospeševalnem pasu, štirje ljudje, ki so bili v času nesreče v avtu, pa so se ranili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije