INTERPELACIJA

»To ni vojska SDS, ampak je to vojska vseh državljanov«

Objavljeno 14. maj 2019 19.15 | Posodobljeno 14. maj 2019 22.10 | Piše: STA, M. U.

Obrambni minister in premier vložitev interpelacije vidita v luči predvolilne kampanje pred volitvami v Evropski parlament.

Karl Erjavec. FOTO: Igor Zaplatil, Delo
LJUBLJANA – Minister za obrambo Karl Erjavec je izrazil prepričanje, da interpelacija, ki jo je proti njemu vložila SDS, ne bo uspela. Tako on kot premier Marjan Šarec pa jo vidita v kontekstu prihajajočih evropskih volitev. V tej luči vidita tudi »potenciranje« in »umetno napihovanje« težav z migracijami.
image
Karl Erjavec. FOTO: Igor Zaplatil, Delo

Erjavec in Šarec sta prepričana, da v ravnanju Erjavca pri razrešitvi Mihe Škerbinca in vlogi vojaške obveščevalne službe, katere zlorabo v SDS očitajo Erjavcu, ni bilo nič nezakonitega.
Skrbi Američanov so odveč
Obrambni minister Karl Erjavec je pojasnil, da Američanov zaradi zadeve Poček in nočnega streljanja s težkim topništvom ne bi smelo skrbeti. Odpravniku poslov na ameriškem veleposlaništvu je pojasnil, da bodo načrtovane vojaške vaje izvedene v skladu s sklenjenimi dogovori. Podobno je zatrdil tudi premier.


Erjavec je ponovil, da interpelacijo razume predvsem v smeri želje SDS, da bi ohranila vpliv v vojski. »To ni vojska SDS ali pa vojska Karla Erjavca, Janeza Janše, ampak je to vojska vseh državljank in državljanov Republike Slovenije,« je dejal ob robu Dnevov medgeneracijskega sožitja, ki te dni potekajo v Ljubljani.

Oba s Šarcem vložitev interpelacije vidita v luči predvolilne kampanje pred volitvami v Evropski parlament.
Deli s prijatelji