KORONAVIRUS V SLOVENIJI

Črni torek: umrlo 29 oseb, spet visoko število okuženih

Delež pozitivnih je kar 32,1-odstoten, kar pomeni, da je pozitiven skoraj vsak tretji, ki je v torek oddal bris.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images

V torek so v Sloveniji odkrili 2027 okužb s koronavirusom. Opravili so 6311 testov, kar pomeni, da je delež pozitivnih 32,1-odstoten (6,5 odstotne točke višji kot dan prej). V bolnišnicah je 979 oseb (+54 oseb glede na predhodni dan), na intenzivni negi 158 (+12). Umrlo je 29 oseb, ki so bile okužene z novim koronavirusom, kažejo podatki ministrstva za zdravje.

Včeraj (podatki za ponedeljek) smo poročali o 1176 novih okuženih v 4587 opravljenih testih. Delež pozitivnih je bil 25,6-odstoten. Umrlo je 24 oseb, 925 jih je bilo v bolnišnici, 146 pa jih je potrebovalo intenzivno zdravljenje. Če se je po številu okuženih, predvsem pa po deležu pozitivnih zdelo, da že vidimo luč na koncu tunela, današnje številke kažejo, da je še prezgodaj govoriti o izboljšanju epidemioloških razmer.
 
Preberite tudi:
Minister Vizjak pozitiven na koronatestu

Naj ob tem spomnimo, da smo v Sloveniji sprejeli odločitev, da se testira manj ljudi, kar ima za posledico tudi manj odkritih okužb, zato samo po tem kriteriju ni najbolj smiselno napovedovati preobrata trenda rasti. Stroka je že pred časom opozorila, da sta za nas pomembna podatka, koliko je hospitaliziranih in koliko tistih, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje. Te številke se še vedno povečujejo, stroka pa napoveduje, da se bodo tudi v prihodnjih dneh.
 
Preberite tudi:
Janša sporoča: Čaka nas najmanj mesec dni trdega boja z virusom (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije