ODZIVI SO BURNI

To Janša sporoča po petkovih demonstracijah

Burno dogajanje odmeva tudi na družbenih omrežjih.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Burno dogajanje na petkovih protivladnih protestih v Ljubljani odmeva tudi na družbenih omrežjih. Policija je pridržala sedem protestnikov, ki so podrli varovalno ograjo, in jim izdala plačilne naloge. Pogledi na dogajanje so različni. Nekateri so kritični do ravnanja policije, drugi pa do protestnikov, ki niso protestirali mirno.

Preberite še: Policijska akcija v središču prestolnice, odpeljali sedem oseb (FOTO in VIDEO)

Na družbenih omrežjih je zaslediti različne ocene dogajanja. Nekateri so kritični do ravnanja policije, spet drugi pa do nekaterih protestnikov, ki niso protestirali mirno oziroma niso spoštovali opozoril in pozivov policije.

Predsednik vlade Janez Janša je na twitterju objavil fotografijo protestnikov s transparenti, na katerih je pisalo »Smrt janšizmu! Svoboda vsem!« ter pripisal: »Organizirana grožnja s smrtjo ob podpori SD, LMŠ, Levice, RTV Slovenije, 24ur in Državnega tožilstva RS. Ni leto 1945, ampak Slovenija, 2020 – 21. stoletje.«

Na zapise »Smrt janšizmu« je Janša v kontekstu groženj s smrtjo v preteklosti tudi že večkrat opozoril.


Predsedujoča SD Tanja Fajon pa je na twitterju napisala, da obsoja nasilje in represijo. »Pravica do mirnega protesta je naša ustavna pravica. Protestnike razumem in podpiram. Želim pa si, da bi v Sloveniji ohranili kulturo mirnih protestov. To je odgovornost vseh: policije in protestnikov,« je dodala.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije