SRCE PARAJOČE

»Tisti grozni torek si izbral drugo pot. Ostala je neizpolnljiva praznina«

Objavljeno 12. marec 2019 18.30 | Posodobljeno 12. marec 2019 15.55 | Piše: M. U.

Ob tragični usodi mladega zdravnika Mihe Ciringerja stanovski kolega objavil zapis, ki vas bo ganil.

Pokojni Miha Ciringer. FOTO: arhiv
LJUBLJANA – Pred nekaj dnevi je Slovenijo pretresla tragična usoda mladega zdravnika Mihe Ciringerja, ki so ga dan po izginotju našli mrtvega v Avstriji. Smrt mladega zdravnika se je še posebej dotaknila njegovih stanovskih kolegov.

In mlademu specializantu pediatrije se je z ganljivim zapisom na portalu Medicina danes poklonil zdravnik Klemen Lipovšek, specialist družinske medicine, ki je bil velik prijatelj pokojnega.

Zapis je naslovil »Bil je v vseh pogledih najbolj briljanten specializant«. Med drugim piše, da je bil pokojni zdravnik »odličen v vseh pogledih, na medicinski fakulteti s povprečjem 9,8 – to si omenil mimogrede, kot da ni nič posebnega«.
»Tisti grozni torek si izbral drugo pot. Ostala je neizpolnljiva praznina.«
 


V nadaljevanju zapisa se prijatelj pokojnega zdravnika dotakne tudi družinskega življenja, nakupa hiš, vzgoje in otrok. A mimo napornega zdravniškega dela, ki zahteva veliko in terja svoj davek, ne more: »Žal si delal v osjem gnezdu, na oddelku, ki je bil neusmiljen. Dežurstva, pripravljenosti, ogromne odgovornosti veliko prezgodaj, medijska izpostavljenost in mačehovski odnosi. Za nežno dušo z globokim čutom odgovornosti je bilo preveč. Spotaknil si se in padel v brezno. Žena in prijatelji smo stopili skupaj.«

Celoten zapis v spomin pokojnega zdravnika Mihe Ciringerja lahko preberete tu.
 
Deli s prijatelji