JANŠA NA POLETNEM TABORU

»Težko je biti nezadovoljen, če na treh volitvah trikrat zmagaš«

Začel se je 24. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Tomi Lombar, Delo

BOVEC – V Bovcu se je danes začel 24. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Zbrane na bovškem letališču je nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je poudaril večkratno zmago SDS na volitvah v zadnjem letu in krepitev strankarskih vrst z novimi člani. Ob tem je bil kritičen do načina oblikovanja vlade in njenega dela.


Tabor se je začel s tradicionalnim srečanjem občinskih in mestnih odborov SDS, pričakovati je tudi predstavitev regijskih kulinaričnih ponudb in kulturno-zabavni program z živo glasbo.

Tudi Janša je izpostavil, da to ni politični tabor, kot ga imajo običajno pred volitvami v volilnih letih, temveč bolj dopustniško srečanje in predvsem druženje. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so prispevali k odličnim rezultatom in zmagi stranke na državnozborskih, lokalnih in evropskih volitvah. Po njegovih besedah se je stranka v času volitev močno okrepila, saj je pridobila okoli 2000 novih članov, med njimi tudi veliko mladih. »Težko je biti nezadovoljen, če na treh volitvah trikrat zmagaš,« je povedal. A kot je še dejal, lahko edino za lokalne volitve rečejo, da so njihovi rezultati pripeljali k soodločanju stranke. Vlado so po državnozborskih volitvah namreč sestavili poraženci.


Dotaknil se je tudi dogajanja na evropskem političnem parketu. V EU se karte mešajo na novo, Slovenija po oceni Janše spet kaže premajhno ambicioznost, saj da nas kot resnega igralca praktično ni na evropskem zemljevidu. Kritičen je bil tudi do izbire kandidata za evropskega komisarja. Kot je dejal, so pri izbiri gledali predvsem na to, da predlagajo nekoga, ki doma ne bo nikogar ogrozil ne glede na to, ali bo v EU za Slovenijo kar koli dosegel.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije