POMLAD PRED VRATI?

Prihaja hladna fronta

Najprej se bo otoplilo, nato ponovno ohladilo.
Fotografija: Jutra bodo še vedno mrzla, popoldnaske temperature pa bodo že bolj prijetne. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Jutra bodo še vedno mrzla, popoldnaske temperature pa bodo že bolj prijetne. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Danes ob 21.58 se bo začela koledarska pomlad. Razmere so ponekod po Sloveniji po ponedeljkovem sneženju še povsem zimske (na Kredarici je okoli 160 centimetrov snega), v prihajajočih dneh pa ni pričakovati, da bi se snežna odeja odebelila, saj večjih padavin v napovedih ni.



Danes bo pretežno jasno, v vzhodni polovici Slovenije občasno zmerno oblačno. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja, drugod severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od –3 do 1, v alpskih dolinah do –6, na Primorskem do 5, najvišje dnevne od 7 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje (Arso).

Po otoplitvi prihaja nova ohladitev

Marsikje že cveti. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Marsikje že cveti. FOTO: Getty Images, Istockphoto
V četrtek in petek bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Spet bo topleje. Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki pa bo v nedeljo začelo slabeti. V soboto in nedeljo bo prevladovalo sončno vreme, le v nedeljo bo prehodno nekaj več oblačnosti. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije od 0 do 5, najvišje dnevne pa med 15 in 20 stopinjami Celzija. V začetku prihodnjega tedna se bo ohladilo.
 
Predvidoma v ponedeljek nas bo dosegla hladna fronta. Za zdaj kaže, da bomo v nadaljevanju prihodnjega tedna pod vplivom hladne arktične zračne mase. Verjetnost za padavine se v ponedeljek nekoliko poveča, potem pa ostaja dokaj majhna.
 
Kakšno vreme nas predvidoma čaka v nadaljevanju naslednjega tedna, si lahko ogledate v spodnji razpredelnici:

Vremenska napoved. FOTO: posnetek zaslona
Vremenska napoved. FOTO: posnetek zaslona


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije