ZIMA JE TU

Slovenija v belem, od 20 stopinj do snega v manj kot 24 urah (FOTO)

Višina snežne odeje na Voglu je dosegla že 35 cm in v poznem sobotnem popoldnevu še vedno sneži.
Fotografija: Velika planina. FOTO: Velika Planina
Odpri galerijo
Velika planina. FOTO: Velika Planina

V soboto je bilo še okoli 20 stopinj, danes pa so se vremenske razmere povsem spremenile. Napovedi vremenoslovcev so se uresničile in nekatere dele Slovenije je že pobelilo. »Skladno z napovedjo se danes meja sneženja na severu že spušča, dež je prešel v sneg tudi na Pokljuki, na Vršiču so že popolnoma zimske razmere. Popoldne in ponoči bo predvidoma zasnežilo kraje nad okoli 800 m,« so zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).



Ljubitelji vremena, ki se ukvarjajo z lovi na nevihte in na profilu neurje.si na facebooku aktivno poročajo o vremenskem stanju pri nas, pa so še dodali, da ponekod na Gorenjskem že sneži do dolin, v prihodnjih urah pa bo močneje snežilo tudi ponekod nad 700 metri. Dodajajo še, da se sneg oprijema cestišč.








 

Reke se bodo začele razlivati

 
Vodnatost rek je bila v jutranjih urah v večjem delu države srednja, Drava ima veliko vodnatost. Kraška polja so ojezerjena.


Vremenoslovci so napovedali, sa se bodo pretoki reč čez dan začeli povečevati najprej na zahodu in severu, nato tudi drugod po državi. Reke bodo narasle do velike vodnatosti. Povečale se bodo tudi ojezerjene površine kraških polj. Ljubljanica se bo začela razlivati na Ljubljanskem barju. V porečju Vipave, Reke in na Primorskem bo možno hitro naraščanje in razlivanje posameznih manjših rek in hudourniških vodotokov. V noči na ponedeljek in v ponedeljek se bo močneje povečal pretok rek tudi v južni in vzhodni Sloveniji.
 
Temperatura rek in jezer je 6 do 16, morje ima 21 stopinj Celzija.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije