IZREDNI BILTEN

Sveti opozorilo, poglejte, kje bo najhuje

Ponoči se bo vodnatost rek povečala, najbolj na jugozahodu in jugu države, kjer lahko manjši vodotoki in hudourniki hitro narastejo in se tudi razlijejo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – »Reke so v noči na torek ponekod narasle do velikih pretokov, po večini pa je vodnatost rek še srednja. Na severovzhodu se ohranja mala vodnatost. Pretoki še nekoliko naraščajo. V prihodnjih urah se lahko reka Dravinja v srednjem toku prehodno razlije v manjšem obsegu,« napoveduje urad za meteorologijo in hidrologijo pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Dodajajo, da se bodo pretoki danes čez dan ustalili, ponoči pa se bo vodnatost rek vnovič povečala. Najbolj bo to opazno na jugozahodu in jugu države, kjer utegnejo vodotoki in hudourniki hitro narasti in se lahko tudi razlijejo. V sredo bodo pretoki rek veliki, reke se lahko v manjši meri razlijejo predvsem v južnem, osrednjem in vzhodnem delu države.

Ponekod v sredo grozijo celo poplave. FOTO: Arso
Ponekod v sredo grozijo celo poplave. FOTO: Arso

V četrtek se bo povečevanje vodnatosti stopnjevalo na vzhodu in severovzhodu države, kjer bodo mogoča manjša razlivanja: »Naraščale bodo kraške reke ter Mura in Drava.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije