IZGINOTJE DENARJA

Študentski klubi napovedali bojkot letošnje Škisove tržnice

Kam je poniknilo 70 tisočakov, še vedno ni znano.
Fotografija: Napovedali so bojkot. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Napovedali so bojkot. FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA – Lanskoletno izginotje več kot 70.000 evrov po Škisovi tržnici je očitno načelo zaupanje nekaterih študentskih klubov v vodstvo Zveze študentskih klubov Slovenije (Škis). Po poročanju Radia Študent se je deset klubov zaradi slabega informiranja o dogodku odločilo za bojkot letošnje tržnice. V zvezi so pojasnili, da so sledili priporočilom policije.

Bojkot Škisove tržnice 2019 je napovedalo deset študentskih klubov iz vzhodne Slovenije, in sicer Klub koroških študentov, Klub mariborskih študentov, Klub ormoških študentov, Klub prekmurskih študentov, Klub ptujskih študentov, Klub študentov Lendava, Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca, Klub študentov Slovenska Bistrica, Študentski klub Slovenskih goric in Študentsko-mladinski klub Klinka, poroča Radio Študent.

Po poročanju radia so študentski klubi prek objav v medijih in izjav delavcev na lanskoletni Škisovi tržnici v zadnjih tednih prejeli povsem nasprotne informacije v zvezi s celotnim dogodkom, kot so jim jih predstavili v okviru organov zveze.

»Zveza, ki bi morala povezovati vse študentske klube v Sloveniji in ki med svojimi vrednotami izpostavlja integriteto, dobro komunikacijo, transparentnost in zaupanje, je vsaj deset svojih članic močno razočarala,« odziv klubov navaja Radio Študent.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije