BREZBRIŽNOST

Študent ležal na cesti, rešila ga je nosečnica

Objavljeno 14. junij 2018 18.20 | Posodobljeno 14. junij 2018 18.20 | Piše: Lovro Kastelic
Sara Kelnarič je edina priskočila na pomoč negibnemu fantu. Mimoidoči vozniki in pešci so mladeniča obvozili ali preskočili.
Visokonoseča Sara Kelnarič je v hipu pozabila na svoje blaženo stanje in šla v nasprotju z večino pomagat.
NOTRANJE GORICE – Mladostna Sara Kelnarič je vodja zdravstvene nege in oskrbe v Centru starejših Notranje Gorice. Budno pazi na kar 200 starostnikov, najstarejša gospa med njimi šteje že 103 leta. Ker pa je bil minuli mesec tudi mesec socialnega dela, dovolite, da izpostavimo prav Saro Kelnarič, ki ji je bilo tedaj, ko je brez pomisleka priskočila na pomoč mlademu fantu, prav malo mar, da je v visoki nosečnosti in da ima doma prvošolčka. Še pomislila ni.
Pomagali tudi policisti
Nataša Pučko s PU Ljubljana: "Policisti PU Ljubljana so bili v jutranjih urah tistega dne obveščeni od občanke, da je pri cerkvi v Notranjih Goricah obležal neznani moški. Policisti so tam mlajšemu moškemu pomagali in ga po postopku napotili domov."

Saro Kelnarič izpostavljamo tudi zato, ker je pomagala tam in tedaj, ko se je mimo nje peljala kolona vozil in se sprehodila četa pešcev. Nihče ji ni priskočil na pomoč. Človeško bitje je namreč postalo že tako egocentrično in sebično, ločeno od skupnosti, da je pravzaprav nekaj povsem samoumevnega, da gremo pač mimo.
image
Direktorica Centra starejših Notranje Gorice Ana Petrič je ponosna, da ima v svojih vrstah tako empatično sodelavko.

In se delamo, da nič ve vidimo in nič ne slišimo. Vidi in sliši le še manjšina, in tej pripada tudi Kelnaričeva. Ta je že lani sredi belega dne pomagala starejšemu Vrhničanu, ki je padel in si poškodoval glavo. Niti vidna mlaka krvi takrat ni bila dovolj, da bi ji kdo pomagal.
Vedel ni, ne kje je, ne kaj se dogaja, še več, bil je prepričan, da je v domačem kraju.

Tokrat, bilo je 8. maja zjutraj, ko je mimo Notranjih Goric vse drvelo proti Ljubljani, je negiben človek, ki je skoraj ves ležal na cesti, predstavljal najlepšo priložnost, da ga preprosto zaobidemo, preskočimo in se mu tako izognemo.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

 

Deli s prijatelji