NOVI PODATKI

Število okuženih vsak dan raste, poglejte, koliko je novih

V četrtek se je število novokuženih s koronavirusom spet dvignilo.
Fotografija: Razkuževanje je ena glavnih zaščit pred okužbo s koronavirusom. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Razkuževanje je ena glavnih zaščit pred okužbo s koronavirusom. FOTO: Uroš Hočevar

V zadnjih 24 urah je po podatkih covid sledilnika 37 oseb novookuženih s koronavirusom. Skupno je ta trenutek v naši državi 213 aktivnih primerov. V sredo je bilo novih okužb 29
 
Iz bolnišnice so odpustili štiri osebe, tri so sprejeli. V bolnišnični oskrbi je 18 ljudi. Ena oseba več je tudi na intenzivni negi (skupno tri). Nihče pa zaradi covida 19 v četrtek ni umrl.


Preberite še:

Hrvati udarili po Kacinu
Hrvaška podrla absolutni rekord, Beovićeva omenja karanteno

Virus še kroži, toplota ga ni uničila, ozdraveli še dolgo čutijo posledice

Izračunali smo, da je bilo pri nas v zadnjih 14 dneh potrjenih 213 novih okužb, kar pomeni, da je incidenčno število zdrsnilo v rumeno območje, na 10,16. Še včeraj je bilo to število 9,2, pred dvema dnevoma pa je bilo povprečno okuženih v zadnjih dveh tednih na sto tisoč prebivalcev 7,7. Naš izračun je zgolj ocena, saj smo za predpostavko vzeli 2,095.861 prebivalcev, kolikor jih je bilo po podatkih statističnega urada v Sloveniji 1. januarja letos.

Spomnimo, 26. marca je bilo v Sloveniji v enem dnevu odkritih največ okužb – kar 61. 


Nova okužba v DSO Hrastnik

V Hrastniku, ki je v zadnjih tednih žarišče okužb z novim koronavirusom, so v četrtek odvzeli štiri brise, od tega dva v tamkajšnjem domu starejših. Pri enemu oskrbovancu doma so potrdili okužbo, so sporočili s hrastniške občine. Trenutno je aktivno okuženih 28 stanovalcev, poleg njih pa še pet zaposlenih. Kot so danes sporočili s hrastniške občine, je bilo skupaj z novim koronavirusom okuženih 50 stanovalcev in 11 zaposlenih.





Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije