PO PEKLENSKO VROČEM PONEDELJKU

Ste pripravljeni? Prihaja ohladitev

Trenutno izračuni kažejo, da se bodo temperature po nedelji spet nekoliko zvišale, a kakšne večje vročine ni na vidiku. Za zdaj.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Južni sosedje Hrvati so za ponedeljek razglasili rdeči alarm. Po večjem delu države bodo najnižje temperature 20 stopinj in več, najvišje pa bodo presegle 36 stopinj Celzija.

Pri nas imamo za zdaj izdano oranžno opozorilo, ki je stopnjo nižje od rdečega. Dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Benedikt Strajnar pravi, da bo tudi pri nas zelo vroče, a bo vročina vztrajala samo en dan: »Veter se bo obrnil na jugozahodno smer in bo pritekel zelo topel zrak. Pričakujemo do okoli 35 stopinj, tudi v notranjosti države.« Rekordno visokih temperature ni pričakovati, utegnejo pa termometri ponekod pokazati tudi dobrih 35 stopinj.

Že v torek nas čaka sprememba, saj se nam približa vremenska fronta. Pričakujte plohe in nevihte ter ohladitev. Od srede naprej bo bolj umirjeno, tudi sončno, temperature čez dan pa okoli 25 stopinj Celzija.

Trenutno izračuni kažejo, da se bodo temperature po nedelji spet nekoliko zvišale, a večje vročine ni na vidiku. Za zdaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije