POŠTA SLOVENIJE

Stavke jutri ne bo, vodstvo in sindikata podpisali dogovor

Po dogovoru bodo po novem nadure plačane 40 odstotkov več od običajne ure, presežki ur pa 50 odstotkov več kot običajne ure.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Reprezentativna sindikata v Pošti Slovenije in vodstvo družbe so danes podpisali sporazum o izpolnitvi zahtev sindikatov. Stavka, napovedana za torek, je preklicana, je po podpisu v Ljubljani povedal generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak. »Interes Pošte je, da zagotovi čim boljše delovne razmere za zaposlene. Sklenili smo dogovor, za katerega smo prepričani, da bomo, če se ga bomo držali, izboljšali tako razmere dela kot tudi materialni položaj zaposlenih,« je dejal in dodal, da načrtujejo, da bodo to dosegli postopoma, v roku dveh let. Kot je povedala vodja pogajalske skupine Pošte Slovenije in svetovalka poslovodstva Karmen Lebe Grajf, so se poleg plačnega dela dogovorili tudi za ukrepe, ki izboljšujejo delovne razmere. Med temi je naštela ukrepe s področja varstva delavcev, glede opreme ipd. Na Pošti načrtujejo tudi povečanje števila zaposlenih. 

Po dogovoru bodo po novem nadure plačane 40 odstotkov več od običajne ure (prej 30 odstotkov), presežki ur pa 50 odstotkov več kot običajne ure (prej 30 odstotkov). Dogovorili so se tudi za zvišanje nekaterih plačil, ki so jih v času krize znižali (eskalacija plač, regres, povračila stroškov za prevoz na delo).

Dodatek za deljen delovni čas bodo zvišali s 15 na 18 odstotkov. Dogovorili so se tudi za dodatna plačila zaposlenih v manipulaciji (na okencih in v logističnih centrih), ki so zaradi odsotnosti drugih zaposlenih preobremenjeni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije