IŠČE SE NOVI LASTNIK

Stanovanje na luksuzni lokaciji: na eni strani Grad, na drugi Tromostovje, le ena malenkost je ...

Nekdanji najemnik ne želi iz stanovanja, kjer brez pravne podlage biva že od leta 2014, piše v dražbenem razglasu.
Fotografija: Stanovanje je v eni od stavb na desni strani. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Stanovanje je v eni od stavb na desni strani. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Novega lastnika prek dražbe išče nepremičnina, ki bi vam jo zagotovo zavidali mnogi. Je v samem središču Ljubljane, na Stritarjevi ulici, le nekaj korakov stran od mestne hiše, kjer službuje župan Zoran Janković, ter med Plečnikovim Tromostovjem in Ljubljanskim gradom.

Trisobno (181 kvadratnih metrov) stanovanje, iz katerega je verjetno dih jemajoč razgled, je morebitnemu novemu lastniku na voljo za 780.000 evrov (leta 2014 je bila likvidacijska vrednost postavljena na vrtoglavih 1,16 milijona evrov!). No, vsaj toliko znaša izklicna cena. Če bo interesentov več, bo treba dodati še kakšnega desettisočaka ali več. Zainteresirani za nepremičnino v drugem nadstropju hiše na zares elitni lokaciji, bodo najprej morali nabrati denar za varščino. Ta znaša desetino vrednosti, kar pri prej navedeni izklicni ceni znaša 78 tisočakov (če na dražbi uženete konkurenco z najboljšo ceno in si nato premislite, se od varščine vseeno poslovite).

​Moramo pa izpostaviti še eno 'malenkost': v nepremičnini je najemnik, ki mu je bila odpovedana najemna pogodba, a ne želi iz nje. »Nepremičnina stečajnega dolžnika se prodaja kot zasedena, saj jo brez pravne podlage od 1. 8. 2014 dalje, ko je pričela učinkovati upraviteljeva odpoved najemne pogodbe, uporablja uporabnik, proti kateremu je bila dne 11. 8. 2018 vložena tožba pod opr. št. XI Pg 1994/2017 za izpraznitev stanovanja zaradi odpovedi najemne pogodbe,« je navedeno v dražbenem razglasu.

Lastnik nepremičnine na Stritarjevi ulici je (bila) družba Pogrinek d.o.o., nad katero se vodi stečajni postopek in ki je bila izbrisana iz sodnega registra (sklep o izbrisu je postal pravnomočen že leta 2012). Evidence Ajpesa kažejo, da je bil edini družbenik Maxicom Leasing, oseba pooblaščena za zastopanje pa Aleš Čanžek iz Borovnice. Direktor Maxicom Leasinga (mimogrede, edini družbenik je prej omenjena družba Pogrinek), ki je bil prav tako izbrisan iz sodnega registra, je bil Zlatan Kudić, ki je javnosti znan iz zgodbe o nekoč največjem davčnem dolžniku v Sloveniji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije