IŠČEJO VOJAKE

Srednješolci in srednješolke: 200 štipendij Slovenske vojske čaka

Objavljeno 11. februar 2019 07.33 | Posodobljeno 11. februar 2019 08.10 | Piše: Ma. M.

Prijave sprejemajo do 31. avgusta letos. 

Iščejo nove moči za obrambo države. FOTO: Jure Eržen, Delo
LJUBLJANA – Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije (generalštab SV) je januarja objavilo javni natečaj za podelitev 200 štipendij kandidatom za vojake srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov za poklicno delo v SV za študijsko leto 2019/2020, ki bodo štipendijo prejemali od vključno drugega letnika dalje. Vsakdo, ki bi si želel na delo v vojsko, mora podpisati izjavo, da nima dvojnega državljanstva in da ni član nobene politične stranke. Poleg tega kandidati ne smejo imeti kazenske kartoteke (niso nikoli bili pravnomočno obsojeni zaradi kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in niso bili obsojeni na nepogojno zaporno kazen za kakšno drugo kaznivo dejanje v trajanju več kot treh mesecev).

Kot so še zapisali v javnem razpisu, je zaželeno znanje najmanj enega tujega jezika (angleščina oz. nemščina). Prijave sprejemajo do 31. avgusta 2019, podelili pa bodo 200 štipendij.

Vaša zaveza je, da ​po končanem izobraževanju sklenete delovno razmerje v SV za najmanj dvakratni čas štipendiranja. Podrobnosti razpisa najdete tukaj
Deli s prijatelji