IŠČEJO VOJAKE

Srednješolci in srednješolke: 200 štipendij Slovenske vojske čaka

Prijave sprejemajo do 31. avgusta letos. 
Fotografija: Iščejo nove moči za obrambo države. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Iščejo nove moči za obrambo države. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije (generalštab SV) je januarja objavilo javni natečaj za podelitev 200 štipendij kandidatom za vojake srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov za poklicno delo v SV za študijsko leto 2019/2020, ki bodo štipendijo prejemali od vključno drugega letnika dalje. Vsakdo, ki bi si želel na delo v vojsko, mora podpisati izjavo, da nima dvojnega državljanstva in da ni član nobene politične stranke. Poleg tega kandidati ne smejo imeti kazenske kartoteke (niso nikoli bili pravnomočno obsojeni zaradi kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in niso bili obsojeni na nepogojno zaporno kazen za kakšno drugo kaznivo dejanje v trajanju več kot treh mesecev).

Kot so še zapisali v javnem razpisu, je zaželeno znanje najmanj enega tujega jezika (angleščina oz. nemščina). Prijave sprejemajo do 31. avgusta 2019, podelili pa bodo 200 štipendij.

Vaša zaveza je, da ​po končanem izobraževanju sklenete delovno razmerje v SV za najmanj dvakratni čas štipendiranja. Podrobnosti razpisa najdete tukaj

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije