DOBITNIK

Srečni milijonar se je oglasil na loteriji in dvignil izžrebano sedmico

Objavljeno 13. september 2019 09.32 | Posodobljeno 13. september 2019 10.10 | Piše: N. Č.

Novi milijonar je davek od dobitka igre Loto plačal občini Grosuplje.

Tukaj je bil vplačan zmagovalni listek. FOTO: Igor Mali, Delo
GROSUPLJE – V nedeljo je odmevala novica, da je bila v igri Loto izžrebana sedmica, ki je srečnežu prinesla dobrih 4,5 milijona evrov. Zmagovalni listek s kombinacijo 1, 6, 10, 13, 21, 22, 28 in 20 je bil, kot so sporočili iz Loterije Slovenija, vplačan v Grosupljem.

image
Tako so nazdravili v Grosupljem. FOTO: Občina Grosuplje

Po nekaj dnevih nejasnosti, od kod prihaja srečnež, se je danes potrdilo, da je dobitni listek vplačal Grosupeljčan. »Danes z velikim veseljem sporočamo, da je bil Občini Grosuplje nakazan davek od dobitka igre Loto v višini 679.301,15 evra. Našemu občanu, srečnemu dobitniku, pa ob tem iskreno čestitamo,« so sporočili iz občine Grosuplje.

Na občini bodo ta sredstva koristno uporabili, kot so zapisali. »V teku imamo namreč dve veliki investiciji: gradijo se prizidek z osmimi učilnicami in nova športna dvorana k Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje ter nova parkirna hiša P + R Grosuplje. Vrednost obeh investicij pa je 10 milijonov evrov.«

image
Davek od dobitnika bodo koristno uporabili. FOTO: Občina Grosuplje

Dobitne kombinacije so se v Grosupljen razveselili že leta 2014, ko je Eurojackpot v grosupeljski proračun prinesel 3,2 milijona evrov. Srečnež se je decembra 2013 razveselil dobitka v vrednosti 21 milijonov evrov.


Rekorderja ostajata igralca Eurojackpota iz Žalca

Za rekordni dobitek v zgodovini iger slovenskega lota še vedno velja izžrebani dobitek v igri Eurojackpot v višini 28,2 milijona evra, ki je bil leta 2014 vplačan v Žalcu, ko sta igralca kombinacijo številk vplačala skupaj. Po plačilu davka sta takrat dobila 23,9 milijona evra. Del denarja sta namenila tudi za izgradnjo pivske fontane, ki so jo poimenovali Zeleno zlato.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji