ODPRTO PISMO

Srce parajoči zapis staršev dojenčice: Odprla je oči, stisnila prst in za vedno odšla

Zgodba staršev, ki sta 17. maja letos povila dvojčici, je resnično ganljiva.
Fotografija: FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images, Istockphoto

Zgodba staršev, ki sta 17. maja letos povila dvojčici, je resnično ganljiva. Pismo sta se odločila napisati zaradi njune Naje, ki je bila na oddelku kardiologije in kasneje na kliničnem oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo po njunih besedah deležna vrhunske medicinske oskrbe strokovnih, srčnih in predanih ljudi ter kirurških posegov, ki so po mnenju kardiologov in ostalega medicinskega osebja že mejili na znanstveno fantastiko.

Pri deklici Naji so takoj po rojstvu odkrili srčno napako in jo diagnosticirali kot Tetralogijo fallot. Kljub napaki je imela visoke koncentracije kisika v krvi, vidno pa je bila šibkejša od njene sestrice Zale. Starša sta opisala celoten postopek in srčno delo osebja, poudarila, da sta bila kljub tragičnemu razpletu iz srca hvaležna osebju, še posebej kirurgu dr. Jorgu D. Salazarju, ki je prišel iz Houstona, in dr. Gregoriču.

»Najina čustvena stiska ob izgubi skoraj tri mesečne hčerke je neizmerna, a sva kot starša ob tem pomirjena. Pomirjena zato, ker sta dva izmed najboljših kirurgov na svetu, ki sta na kliniko prišla po priporočilu dr. Gregoriča, naredila vse, da bi najin mali zaklad preživel.«

Celoten zapis v izvirniku lahko preberete spodaj.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije