ZAČASNO

Šarec sporočil šokantno odločitev

Po odstopu Sama Fakina naj bi novi minister za zdravje postal Aleš Šabeder.
Fotografija: Šlo naj bi za kratkotrajno obdobje. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Šlo naj bi za kratkotrajno obdobje. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Premier Marjan Šarec še ne bo predlagal Aleša Šabedra za novega ministra za zdravje, ampak bo funkcijo začasno opravljal sam. To izhaja iz obvestila, ki ga je v državni zbor poslal Šarec, je na twitterju objavil novinar Radia Slovenija Tomaž Celestina.

Za to potezo naj bi se Šarec odločil, da bi zagotovil izvolitev Šabedra. Kot je še poročal Radio Slovenija Šabeder, doslej direktor UKC Ljubljana, še vedno ostaja Šarčev kandidat za ministra.

V Šarčevem kabinetu zagotavljajo, da bo premier že v sredo poslal v državni zbor tudi kandidaturo Šabedra za novega ministra. V sredo se bo namreč ta seznanil s Fakinovim odstopom, kar pomeni, da bo Fakinu funkcija prenehala. Šarec ima potem deset dni časa, da državnemu zboru sporoči, ali bo predlagal novega ministra ali bo funkcijo začasno opravljal kdo drug iz ministrske ekipe.

Nezadovoljen s sekretarko?

Neuradno je slišati, da Šarec ni zadovoljen z vodenjem aktualne državne sekretarke Pie Vračko. Nezadovoljstvo je bilo v koaliciji zaznati že po nedavnem koalicijskem srečanju na Brdu pri Kranju, kjer je Vračkova predstavljala rešitve zakona o upravljanju javnih zdravstvenih zavodov.

Zdelo se mu je logično

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han ter vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša sta v državnem zboru pojasnila, da jih je vodja poslancev LMŠ Brane Golubović na današnji koordinaciji koalicijskih partnerjev seznanil s Šarčevo odločitvijo. Glede na to, da je zdravstvo ena od prioritet te vlade, je bilo Jurši logično, da v času, ko ni ministra za zdravje, to funkcijo prevzame premier.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije