V ČASU KORONAVIRUSA

Sprejeli visoki obisk, a podoba delegacije je nenavadna (FOTO)

Slovenski minister za zunanje zadeve in ameriška veleposlanica v Sloveniji sta visokega gosta iz ZDA pričakala brez obrazne maske.
Fotografija: Sprejem Pompea na ljubljanskem letališču. Pričakal ga je Anže Logar. FOTO: MZZ, Twitter
Odpri galerijo
Sprejem Pompea na ljubljanskem letališču. Pričakal ga je Anže Logar. FOTO: MZZ, Twitter

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je prispel na obisk v Slovenijo. Če se je on s svojo delegacijo po prihodu z letala po slovenskih tleh sprehodil z nameščeno obrazno masko, je slovenska delegacija na čelu z zunanjim ministrom Anžetom Logarjem ni imela. Prav tako ne ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda C. Blanchard.

No, sodeč po fotografijah, jo je odstranil tudi Pompeo ob prvem srečanju z gostitelji. Meter in pol razdalje med Logarjem in Pompejem? Presodite sami.




V ospredju njegovega obiska bo podpis skupne izjave o varnosti v omrežjih 5G. Sicer pa je obisk namenjen krepitvi dvostranskih odnosov na vseh področjih, od političnih do gospodarskih in kulturnih.


Pompeo se bo na Bledu sestal s slovenskim premierjem Janezom Janšo, tudi na štiri oči. S slovenskim kolegom Anžetom Logarjem bo nato podpisal omenjeno izjavo o varnosti pri vzpostavljanju telekomunikacijskih omrežij nove generacije, nato pa ga bo sprejel še slovenski predsednik Borut Pahor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije