OPROŠČEN

Sodišče odločilo: Milko Novič ni kriv

V ponovljenem sojenju Milku Noviču, ki ga je tožilstvo bremenilo umora direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika, sta tožilstvo in obramba danes podala zaključne besede. 
Fotografija: Milko Novič je oproščen. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Milko Novič je oproščen. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – V ponovljenem sojenju Milku Noviču za umor direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika je sodišče zaključilo dokazni postopek. Po zaključnih besedah je sledila razsodba: obtoženi je oproščen. Tožilstvo je za obtoženca sicer predlagalo 25 let zapora.

Še pred zaključnimi besedami je sodišče danes ponovno zaslišalo nemška izvedenca, ki sta pojasnjevala sledi streljanja na Novičevih oblačilih in koži. Pri tem nista mogla potrditi, da sledi dokazujejo, da je Novič strelec, tega pa po njunih besedah tudi ni mogoče izključiti.

Predsednik sodnega senata Zvjezdan Radonjić je tudi prebral uradni zapisnik z nedavne rekonstrukcije dogajanja v času umora, ko so na terenu merili čas, ki bi ga Novič potreboval od doma do kraja umora. Merjenje je po sodnikovih besedah pokazalo, da bi za to potreboval od 11 do 14 minut, v realnem času, to je pred novoletnimi prazniki, ko je gneča večja, pa od 15 do 18 minut. Po sodnikovih besedah je bil čas, ki ga je Novič imel na voljo, da pride na kraj umora in tega izvede, v najslabšem primeru osem minut.

Sodni senat je danes zavrnil nekatere dokazne predloge, med drugim predlog tožilstva, da sodišče postavi nova sodna izvedenca za balistiko in kemijsko stroko.

Več o dogajanju in sodbi pa v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.


 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije