Sočna razprava v parlamentu: Janez Janša, pedri, cigani in nasmešek Mihe Kordiša (FOTO)

Poslanka Levice bo glasovala proti Janši v imenu »beguncev, ciganov, pedrov, musličev, hodž, trenirkarjev, opankarjev, zombijev in ljudožercev«.
Fotografija: Na obrazu Mihe Kordiša se je izrisal nasmešek. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Na obrazu Mihe Kordiša se je izrisal nasmešek. FOTO: RTV Slovenija

Izvoljenci ljudstva v državnem zboru danes odločajo o usodi vlade Janeza Janše. Glasov naj bi bilo dovolj, a kljub temu je najprej na vrsti večurna razprava, kjer tudi poslanci razlagajo svoje glasove. To možnost je izkoristila Nataša Sukič, poslanka Levice, ki je izpostavila Janševo preteklo politiko in retoriko – da ne sodita v naš prostor ne v naš čas. Opomnila je na Tomaža Majerja (alias Janeza Janše), ki da ga je, ko je ta poniknil, nadomestil prvak SDS. Ni šla niti mimo 'trenirkarjev', 'opankarjev', ki so bili 'žurnalisti' (se pravi nepravi novinarji) – zaradi priimkov.

Na koncu svojega govora v hramu demokracije je Sukičeva razkrila, kako bo glasovala: »Svoj glas bom oddala v imenu beguncev, ciganov, pedrov, musličev, hodž, trenirkarjev, opankarjev, zombijev in ljudožercev. Seveda bom glasovala proti.« Že med naštevanjem, v imenu koga vse bo dala glas proti Janši, je vzbudila pozornost strankarskega kolege Mihe Kordiša. Njegov obraz je prevzel nasmešek, ko je zaključila, pa je odobravanje pokazal še z rahlim tolčenjem z dlanjo po mizi.



Več o današnjem dogajanju v parlamentu preberite na povezavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije