DOŽIVLJAJSKI PARK

Soboško jezero bo doživljajski park

Mestna občina Murska Sobota je začela urejati okolico Soboškega jezera ali Kamenšnice, kot rečejo domačini. Značilnosti panonske pokrajine so upoštevali že pri paviljonu Expano.
Fotografija: Okolico Expana bodo uredili z evropskimi sredstvi.
Odpri galerijo
Okolico Expana bodo uredili z evropskimi sredstvi.

Urejanje zemljišča ob paviljonu Expano je prva faza nastajajočega turističnega, športnega in doživljajskega parka. S sofinanciranjem iz evropskega mehanizma Celostnih teritorialnih naložb bodo uredili južni del jezera v velikosti 43.183 kvadratnih metrov: poleg novih brežin in zelenic ter prostora za piknike bodo postavili motorični park z otroškim igriščem.

Kot pravi soboški župan dr. Aleksander Jevšek, bosta naložbo po projektni dokumentaciji, ki jo je izdelal projektant, Studio Kalamar, izvedla na javnem razpisu izbrana izvajalca. Ureditev okolice bo izvedel Pomgrad, gradbeno podjetje, d. d., Murska Sobota, v vrednosti več kot 800.000 evrov, motorični park pa družba Lesnina MG Oprema, d. d., Ljubljana, in sicer za skoraj 700 tisočakov.

Postavili bodo motorični park z otroškim igriščem.
Postavili bodo motorični park z otroškim igriščem.

Že lani so v Murski Soboti predstavili rešitve zasnove paviljona Expano ob Soboškem jezeru in predstavlja Pomurje v malem. »Paviljon s svetovne razstave Expo v Milanu smo umestili ob Soboško jezero z namenom, da tukaj ustvarimo sodoben turistični, kulturni, športni in poslovni center regije. Da zgradimo Vrata v Pomurje. Vrata v Slovenijo,« je povedal Jevšek. S položajem tik ob avtocesti je izbrana točka odlična lokacija za razvoj vstopne točke v Pomurje in Slovenijo. Pomurje bi radi razvijali v prvovrstno turistično destinacijo. »To je vizija našega turizma. Za zahtevne goste, ki znajo ceniti čas, ki se ustavi. Pomurje je čas in prostor, kjer duša najde svoj mir,« poudarja Jevšek.

Slovenski paviljon s svetovne razstave Expo v Milanu imenujejo tudi vrata Pomurja.
Slovenski paviljon s svetovne razstave Expo v Milanu imenujejo tudi vrata Pomurja.

Projekt ob jezeru naj bi bil steber prihodnjega turističnega in poslovnega razvoja Pomurja. Priložnosti prinaša vsaki lokalni skupnosti, ponudnikom turističnih vsebin, podjetjem, kulturnim ustanovam, društvom ter vsem, ki ustvarjajo pestro ponudbo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije