PAZLJIVO!

Snežilo bo do nižin, velika nevarnost po Sloveniji

Težave ponekod v prometu.
Fotografija: Zimske razmere v Ratečah. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Zimske razmere v Ratečah. FOTO: Dars

LJUBLJANA – Danes bo oblačno z občasnimi padavinami. Na območju Alp bo snežilo do dolin, dopoldne pa bo tudi marsikje v notranjosti dež prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Padavine bodo popoldne slabele in do večera večinoma ponehale. Temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju od 6 do 9 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci.

Ceste so povsod mokre, ponekod je zaradi nočnega deževja tudi snežna brozga. Pot ustavljanja je v teh razmerah še bistveno daljša kot na običajni mokri cesti, nevarnost pa je zlasti v ovinkih in na klancih. Da so lahko poledeneli tudi pločniki, pa opozarjajo gorenjski policisti. Voznike zato pozivajo k previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje, ustrezni varnostni razdalji in strpnosti. »Izogibajte se prehitevanju, pazite na divjad, ker je ponekod tudi megla v pasovih. Previdni naj bodo tudi pešci.«

Jutri bo sprva oblačno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od –5 do –1, v alpskih dolinah do –9, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj.

V sredo se bo postopno spet povsod pooblačilo. V četrtek bo v notranjosti Slovenije ponekod rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije