PROMET

FOTO: Karavanke zaprte, kolona pa dolga že devet kilometrov

Na Sečovljah in Dragonji se za vstop v Slovenijo čaka več kot dve uri.
Fotografija: Gneča na cestninski postaji Hrušica. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Gneča na cestninski postaji Hrušica. FOTO: Dars

LJUBLJANA – Zadnji počitniški teden se po slovenskih cestah ponovno vije pločevina, kolone so tudi pred mejnimi prehodi. Zgodilo se je tudi že več prometnih nesreč, tudi taka s smrtnim izidom

Štajerska avtocesta je bila zaradi nesreče, v kateri je umrla 31-letnica, zaprta zgodaj zjutraj, ponovno pa dopoldne med priključkoma Celje center in Celje zahod proti Ljubljani. Zaradi zapore je nastal približno šest kilometrov dolg zastoj.

Predor Karavanke je v obe smeri zaradi okvare vozila zaprt. Na gorenjski avtocesti je pred predorom proti Avstriji kolona dolga približno devet kilometrov in sega do priključka Jesenice vzhod, Lipce. Proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Lesce.

Zastoji in povečan promet so še na:
  • zahodni ljubljanski obvoznici od Brda do Brezovice ter na južni ljubljanski obvoznici od priključka Ljubljana Rudnik do Brezovice.
  • primorski avtocesti je na več odsekih promet upočasnjen od Brezovice proti Postojni.
  • štajerski avtocesti pred Šentiljem proti Avstriji, približno dva kilometra in pol. Proti Avstriji je zastoj tudi na regionalni cesti.
  • cesti Tržič–Podljubelj.
V gneči in zastojih na avtocestah pa so se ponovno pojavili posamezniki, ki so – kljub številnim opozorilom, kako nevarno je to lahko – zapuščali svoja vozila in hodili po avtocesti.



Na mejnih prehodih se trenutno za vstop v Slovenijo najdlje, več kot dve uri, čaka na prehodih Sečovlje in Dragonja, do dve uri pa na Starodu. Za izstop iz države so najdlje, do eno uro, čaka na Sečovljah, Dragonji in v Metliki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije