ČAKANJE

Izgubljajo živce na meji s Hrvaško, čaka se že do dve uri (VIDEO)

Najdlje se čaka na mejnem prehodu Gruškovje.
Fotografija: Mejni prehod Obrežje. FOTO: Hak
Odpri galerijo
Mejni prehod Obrežje. FOTO: Hak

Prejšnji konec tedna so Slovenci po sporočilu iz Zagreba, da bodo omogočili vstop državljanom EU zaradi poslovnih zadev ali drugih gospodarskih interesov in tudi zaradi nujnih osebnih obveznosti, množično romali na Hrvaško, kjer imajo številni nepremičnine ali plovila. Mnogi so na meji čakali tudi do pet ur.

Gruškovje. FOTO: Hak
Gruškovje. FOTO: Hak


Kaže, da se naval Slovencev na južno sosedo – tam ima svojo nepremičnino ali plovilo več kot 110 tisoč Slovencev – nadaljuje tudi prihajajoči konec tedna. Na mejnih prehodih so že danes čakalne dobe. Za vstop na Hrvaško osebna vozila trenutno najdlje, med uro do dve, čakajo na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje (tovorna vozila do tri ure in pol), Sočerga in Dragonja. Čakalna doba je še na mejnih prehodih Jelšane, Slovenska vas, Sečovlje in Petrina.

Uporabnik twitterja je objavil posnetek gneče na meji in zapisal, da »ljudje p**dijo in trobijo.... To je ta nova Corona realnost :/«.


Tisti Slovenci, ki se odpravljajo na Pag, bodo čakali tudi pred otokom, saj je zaradi močnega vetra za ves promet zaprt most, ki pelje na otrok, kot tudi del avtoceste Zagreb–Split–Ploče med predorom Sveti Rok in Posedarjem.
 
Preberite tudi:
Z bagri nad slovenske vikende!​
Če boste dopustovali na Hrvaškem, morate to nujno vedeti

Ob vstopu na Hrvaško tamkajšnji organi na meji preverijo, ali imate razlog, da vstopate v njihovo državo, povedati pa morate tudi, kam odhajate, in pustiti svoj kontakt. Hrvaška je edina država na slovenskem seznamu, iz katere lahko ljudje vstopajo brez omejitev, če v zadnjih treh tednih niso bili zunaj EU.
 
Preberite tudi:
Hrvati pišejo o »paničnem Slovencu, ki je k njim zbežal pred ženo«
Kmalu konec plačevanja za most na Krk

Zastoj je tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, dolg je en kilometer. Zaradi povečanega števila vozil iz Avstrije proti Sloveniji pa občasno zapirajo predor Karavanke.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije