Slovenski vojak vendarle uperil puško v glavo civilista?

Nove informacije o majskem incidentu na meji.
Fotografija: FOTO: Tomi Lombar, Delo 
Odpri galerijo
FOTO: Tomi Lombar, Delo 

V začetku maja se je na slovensko-italijanski meji zgodil incident, ki je razburil tako italijansko in slovensko javnost. Državljana (32) Italije in Slovenije z začasnim bivališčem v Sloveniji je med sprehajanjem po gozdu na območju nad dolino Glinščice ustavil vojak. Ko se je nekoliko oddaljil od dekleta, sta do njega prišla moška v vojaški opremi. Eden je zahteval, da se nemudoma ustavi.

»Prestrašil sem se. Nisem vedel, kaj se dogaja. Mislil sem, da je neki 'norec', ki se igra vojaka. Ukazal mi je, naj pokleknem. Avtomatsko puško mi je meril naravnost v glavo,« je ob dogodku za Primorski dnevnik povedal 32-letnik. Sledila je vojaška preiskava, po kateri je minister Matej Tonin trdil, da gre za lažno novico in da vojske na tem območju omenjeni dan ni bilo.

Po poročanju portal 24ur.com pa je preiskava pokazala, da sta bila v incident res vpletena vojaka naše vojske. Prišlo je le do spremembe datuma incidenta, saj naj bi se zgodil 7. in ne 8. maja, kot je bilo sprva rečeno. Dodatno so izvedeli, da sta se vojaka pozneje tudi opravičevala, dekle pa ju je po naših informacijah začudeno spraševalo, kako so ju lahko zamenjali za nelegalna prebežnika, saj je ona svetlolasa in očitno domačinka, še poroča omenjeni portal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije